![]() |
Irak’lı Bir Çocuğun acıklı Şiiri
IRAK savaşında babası ve annesi ölen ve kendisinin de bacakları kopan
Müslüman bir çocuğun IRAK savasını yöneten Tommy FRANKS a yazdığı şiir. Merhamet hür Dünyaya bu kadar mi IRAK ' ti? Ben Basralı Ömer, Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr. Franks. Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet. Ve insan hakları Namlularından Saniyede bilmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın. Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar Vücudunda babamın. Annem yoktu zaten Ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş Ambargo falan dediler ya Anlamadım çocukluk akli iste Oluşmadan sökülmüş. Sizde de barış böyle midir Mr. Franks? insan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mi orda da? Düşer mi ayin kan gölüne aksi Güpegündüz düşer mi Pazar yerine demokrasi? Zenginlik insanları korkudan uykusuz bırakır Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da? Babamla mırıldandığım son dua dilimde ayaklarımın hastanede Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar Kaldı elimde. Çocukların var mı Mr. Franks? Al, oğluna götür onları Bari ise yarasın Kim bilir belki baktıkça Bazen beni hatırlasın. Bu nasıl demokrasi Mr. Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür Dünyaya Bu kadar mi IRAK ' ti?:79: |
:79:
|
paylaşım için gerçekten teşekkürler...
|
:79: evet arkadaşım amerika ırakı ne hale getirdi bu onca yaşananlaın arasından bi tanesi yürekleri acıtan çok olaylar var çok aileler yok oldu. marızki bundan sonra dahada kötü olmasın umarız nasıl israil ve filistin olayı bitmediyse budA bitmiycek dileğimiz daha fazla masum insanlar ölmesin emeğine sağlık bu konuya değindiğin için tşkler:1:
|
rica ederim arkadaşlar beğendiğinize sevindim bu kadar çaresiz işte insanlar.... şiire o acı yansıyo o çaresizlik ............
|
:79::79:
|
Alıntı:
|
evet gerçektende iç acıtan bir şiir her okuduğumda yanı başımızda yaşanan bu korkunç savaş sivil halkın yaşadığı bu açılar bir daha kahr edeyor beni sadece oturup hiçbirşey yapmadan izlediğimiz için
paylaşımın için teşekkürler daha önce tarafımdan verilmişti [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
:65: gereçekten insanın okurken bile içi sızlıyor
|
hayat pardon daha önce verildiğini bilmiyordum... yinede iyi forumlar dilerim ... sağol ...
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:55 . |