![]() |
maBARBAR VE ŞEHLA
arkadaşlar bilen bilir ben günde sadece bir şiir eklemeye özen gösteririm ama bu şiir çok hoşuma gitti yarını bekleyemedim sizinle paylaşmak istedim.hele şu dizesi çok ilgimi çekti Rivâyetti ne zaman sâhi oldu Bildim bilemedim sâhi ne zaman oldu maBARBAR VE ŞEHLA Rivâyetti ve zaman sakin Bir su gibi hâreleniyordu Senin için orman uğultuları Uzun kış geceleri getirdim Artık okunmayan masallardan Bildim ama bilemeyip düştüm Yollara ıslığımdaki gül kokusuyla Çünkü gül mağrur bir yalnızlık Yahut dalgın bir keder olarak Yakışırdı senin şehlâ sesine Rivâyetti ne zaman sâhi oldu Bildim bilemedim sâhi nasıl oldu Anka'nın beni bıraktığı yerde Barbarlara rastladım, en çok Seni andırıyordu incelikleri Seni ve senin şehlâ duruşunu Rüzgar doldurdular ceplerime Oysa ben yılanların deri değiştirdiği Bir çöl arıyordum kendi çölümde Gövdemin çağına ulaşmak'çin Matematik ve şiir çalışıyordum Tarihse barbarlık öncesi devirlerdi Rivâyetti ne zaman sâhi oldu Bildim bilemedim sâhi ne zaman oldu Dağlarımda yangın ovalarımda Tufan hikayeleri anlatılırken Masaldan masala, efsaneden Efsaneye sığınıyordun sen ve ben Sıfırı öğreniyordum Aztekler'den Şiirse şehlâ sesine benziyordu Yani yalan yani bir kara zulüm İnceliğin barbar duruşu belki Vak'anüvis edasıyla geziniyor Yenildiğim tüm alanlarda şimdi Rivâyetti ne zaman sâhi oldu Bildim bilemedim sâhi nasıl oldu Bir kez daha uğradığımız Cinayet yerine benziyor Unutmak istediğimiz ne varsa Meğer ne çok biriktirmişim Unutmam gereken şeyleri Duruşunu, şehlâ sesini mesela Yatağımda kalan sıcaklığını Yastıkta başının bıraktığı çukuru En çok da bir yolculuğa çıkarken Dönüp dönüp sarılışını Zaman bir su gibi hâreleniyor yine Rivâyetti ne zaman sâhi oldu AHMET TELLİ |
Teşekkürler...:4:
|
:4:çoq beqendim tşşkler...
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:24 . |