![]() |
Deniz Kiyisindaki Ceset
Denizin dalgaları, kıyı kumlarını yalıyor, sonra
açıklarda kayboluyordu. Kayaların arasında yatan genç kadının cesedi, orada öylece duruyordu. Kadı- nın saçları yüzünü kapatmış, gözleri oyulmuş, şaka- ğında katılaşmış bir kan izi vardi..Cesedi ilk gören orta yaşlarda bir balıkçı olmuştu. Komiser Tufan, "Anlat ne biliyorsan !" dedi.. "Vallahi komiser bey, ne anlatayım, kulübeden çık- mış, deniz kıyısına doğru yürümüştüm...Kafam iyiydi senin anlıyacağın...Bir de ne görüyüm, kaya- ların arasında bir kadın yatmış, boylu boyuna, hayal görmüyorum ya !" dedim. Gözlerimi ovalladım hayal değildi...Korktum ilk önce...Kadın birileri tarafından öldürülmüş, sonra suya atılmış... Kadının üstünde elbise yoktu, yalınız kilotu vardı galiba...Polise haber verip vermeme konusunda kararsızdım...Kadını benim öldürdüğüm ileri sürülebilirdi..Yahut, bu cinayet üstüme kalabilirdi.. Ama, " oğlum Kazım !"dedim. "İnsanlık öldü mü ? En yakın karakola git haber ver, işte böyle komiser abi, şerefim, namusum üzerine yemin ederim..." " Peki, kaldığın yerini adresini , telefon numara- sını içerdeki arkadaşa ver, kimliğini de bırak, git " Güzel abim, telefonum yok ki benim...Küçük bir balıkçı kulübesinde yaşıyorum..! Kimsem yok, ne karı ne de çocuk ! " "Peki peki gidebilirsin !" Şapkasını almış çıkmıştı Kazım...Komiser, içeriye seslendi " Demin giden adamın sabıka kaydı var mı ? Bakın, bakalım...! " Polis, bir dosya getirdi, kapıyı vurdu girdi " Evet, bakalım, adı Kazım, 19....doğumlu T... iline kayıtlı, bir balıkçı arkadaşını şişle yaralamak- tan , bir sene ceza yemiş, afla tahliye olmuş... İstanbul'da , bir kapkaç olayına karışmış eşi ölmüş kendisi dul ...Çocuğu yok..." * * * * Balıkçı Kazım gitmişti, İçeriye, elli elşibeş yaşla- rında, ak saçlı, beli kamburlaşmış, gözü gözlüklü bir kadın, girdi... " Buyurun hanımefendi ?" dedi.. "Komiser Tufan Beyle mi müşerref oluyorum ? "Evet buyurun ? " "Bakın Komise bey, adım Mürüvvet, dulum kocam yıllar önce öldü, rahmetlinin emekli maaşı ile geçiniyorum...Efendim, morga kaldırılan ,deniz kenarında bulunan kadın cesedi , kızıma ait... Kızımın adı Bahar, bir gazinoda konsamatris olarak çalışıyordu, öldürüldüğü güne kadar, müşteriler onun adını Fatoş olarak biliyor ....Sizden istediğim kızımın katilini bulup adalet önüne çıkarmaktır !" Sonra, kadın gitti * * * * Komiser Tufan, Polis Kollejinde okurken, ders veren, bir Akademisyen öğretim görevlisi " arka- daşlar, bir cinayeti çözmek için, insan psikolojisini iyi bilmelisiniz...Sonra, her türlü dökümandan azami faydalanmalısınız !"demişti, O gün söylenen bu sözlerden çok istifa eden, Cinayet Masasında görevli Komiser Tufan Berk, birçok cinayeti çözmüştü...Konsamatris Baharı kimler öldürmüştü.. Adli Tıp Raporunda, kadının yüzüne sert bir cisimle vurulduğu, vagina tetkikinde, sperm bulgularına rastlandığı yazılıydı...Kadın, bir sapık tarafından veya sadist biri tarafından öldürülmüş olabilirdi... Kadının kaldığı annesinin evi göz altına alındı Eve kimler girip çıkıyordu ? Bu işe ilgili bir bayan polis görevlendirildi...Ayrıca, Bahar'ın çalıştığı M.... gazinosuna da müşteri gibi bir bayan polis görevlendirildi...Gazinonun patronunun adı da tesadüfen Kazım'dı... " Arkadaşlar, bu Kazım denen adamın, bir çok sabıkası var...Kaç defa ceza evine girip çıkmış arkası kuvvetli biri, terörde kullanılan silahların yurt içi ayağı, sahte pasaportla yurt dışına birkaç kez gitmiş..Gözünüzü dört açın...Otel odasında öldürülmüş olarak bulunan, şarkıcı, ne amaçla öldürüldüyse, Bahar da, "yani Fatoş ta" ayni sebepten öldürülmüştür... **** Komiser Tufan ve yanındaki Polis, Bahar'ın annesinin evine geldi. Kapının ziline bastı Komiser. Kadın açtı. " Sizi rahatsız ettiğimiz için özür dileriz cinayetin aydınlatılması için, size bazı sorularımız olacak !" "Lütfen, bu konu kapansın ! Ben davamdan vaz geçtim...Hem, hangi hakla beni rahatsız ediyorsunuz...Savcılıktan izin aldınız mı ?" Komiser Tufan, kadının birileri tarafından tehdit edildiğini anlamıştı. "Bakın hanımefendi, kızınız belki gelmeyecek ama, cemiyeti zehirleyen, genç kızlarımızı uyuş- turucuya, her türlü kötülüğe alıştıran, yurda silah sokarak, gençlerin bir birini öldürmesini sağlayan bu ihanet şebekesi muhakkak ortaya çıkartılmalı !" Kadın titriyordu, " kusura bakmayın çocuklar çok, üzüntülüyüm, ve hayatımdan endişe ediyorum meçhul şahıslar, beni ölümle tahdit ediyorlar... " Peki, telefonlarınızı dinlemeye alacağız... Yalınız, size bazı sorularım olacak !" " Buyurun efendim !" " Bahar hanım, size her hangi bir tehdit aldığını söylemiş miydi ? " "Evet, meçhul bir erkek, kızımı taciz ediyor- du...Telefonda , çirkin sözler sarfetmiş ...Ağlayarak bana anlattı...!" " Kişisel bir soru ama kızınız evli miydi ?" " Evliydi, sonra kocasından boşandı " " Adam ne iş yapıyordu ? " " Gazinoda, ayak işlerinde çalışıyordu, sağlam bir tip değildi...Kızımı, uyuşturucuya da o kahrolası ca alıştırdı ya...O tarihlerde, lise ikiye gidiyordu, yakışıklı , ağzı laf yapan bir adamdı, kendisini zengin olarak tanıtmış, babasını yeni kaybetmişti yavrucuğum...Sonra efendim, kolasına uyku ilacı katarak, tecavüz etmiş, korkusundan mahkemeye veremedi...Sonra, metres hayatı yaşamaya başladı " Kızınızın odasını gösterir misin lütfen ! ?" Komiser Tufan, kadının açtığı odaya girdi. Kenarda bir yatak, bozulmamış, bir masa ,üstünde bir gece lambası vardı...Küçük bir dolabın içinde de Bahar'ın, şahsi mektupları, tuttuğu hatıra defteri vardı. ********* Hatıra defterini açtı okumaya başladı. Bu , bir hayatımdan kesittir, hayatımdan endişe ediyorum...Çünkü M...adlı , şahısla ilgili , çok bilgi- ye sahibim, Bulgaristan üzerinden gelecek tırın içinde, çok miktarda, yurda sokulan silah var bu silahlar, tanınmış bir Gazeteciyle birçok emekli komutanlara suikast düzenlemek için, x ülkesinden yüklenmiştir...Şebekenin adamı, kod adı, camgöz 1.95 boyunda, esmer, siyah kıvırcık saçlı Rum aksanıyla konuşur, öldürüleceğimi biliyorum, vatan sağ olsun *********** Komiser Tufan, çetenin ele başının Camgöz kot adlı biri olduğunu anlamıştı...Defter de , bir çok isim geçiyordu, ama , kız kendince bazı rakamlar tasarlayarak, 304000579.....yazmıştı. Deneyimli terörle mücadele timi, bu şifreleri çözmekte gecik- medi.. X....Oteline, turist görüntüsünde giden polisler, Cam göz kot adını kullanan Yunanlı Mavridisi , silahına bile davranamadan, odasının etrafını çevirerek, "teslim ol ! etrafın sarıldı !"diye anons ettiler. Mavridis, kurtuluş olmadığını anlayınca, zehirli iğneyi , damarına zerk ederek ölü ele geçirildi...Bu arada, baskın ani olduğu için birçok gizli evrakı ele geçirdiler... Öldürülecekler bir liste halinde yazılmıştı. Kurbanları arasında, Bahar da vardı..Türk vatandaşı kimliği ile Bahar'ı kötü yola düşüren, Baharın çok şey bildiği telaşına kapılarak onu öldüren de Mavridis'ti... Bahar, yani Fatoş nasıl mı öğrenmişti bu bilgileri, Mavridis, uyuşturucu kullandığı için bilinç altında olan şeyleri söylüyordu, ondan nefret eden Bahar, perdenin içine gizli küçük bir teyp yerleştirmişti, konuşulanları banda almıştı. Bu bandı, Baharın annesi, Komiser Tufan'a vermişti Bu Polisiye öykü, kahramanları her an aramızda olan kişilerdir, hayali de olabilir gerçek te okuyup siz karar verin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:29 . |