![]() |
Ajans
Radyoda bir hüzzam şarkı var dışarda sümbül havası, "halbuki şimdi uzak ufuklara kar yağıyor." Daha evvel ajans dinledik, zincirlerini şakırdatarak geçti esaret alev raylar üzerinden demir arabalarla. Toprak gebeydi, toprak çocuklar: Dostlar, kiminde orak, kiminde balta -buğday kokan avuçları kan içinde- emeklerini yığın yığın, başak başak harman yerinde bırakarak döğüştüler en ön safta. Döğüştüler ve öldüler. Sonra hürriyet -yaralı ceylânlar gibi- ve sulh -anam sütü kadar helâl- yüzünde ne bir kin, ne bir infial düştü yollara. Yollar uzun, menzil ırak ayakları kanıyor, yalnayak! Bir şarkıdır bu sulh ve hürriyet dediğin ağız dolusu söylenir ufuklara karşı. Bir şarkıdır bu kalû belâdan beri söylenir kurtlar dilinde, kuşlar dilinde. Ben, onunla büyüdüm onunla yürüdüm onun için büyüttüm bu boyu onun için ölebilirim. Demir bu şarkıyla dövülür Bu şarkıyla yürür gemiler ve bir temmuz öğlesinde mola verdiği zaman orakçılar bu şarkıyla ayran içer. Bu şarkıyla geçer semasından insanların boşaltıp rahmetini kümülüs bulutları. Dostlar, dostların dostları; bu bâbda ne söylesek az. Bir şarkıdır bu kan ve ölümle yazılmış kalplerimize, unutulmaz! Yürüyüş, 9.1.1943 NİYAZİ AKINCIOĞLU |
tşkler hayat :1:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:22 . |