![]() |
İşte Yeni Türk Lirası
Merkez Bankası tarafından 2009'un başından itiraben tedavüle sokulacak olan Türk Lirası'nın görüntüleri ortaya çıktı. İşte yeni yıldaki paramız
En düşük banknot 5 TL, en büyük banknot 200 TL olacak Paralarda üç farklı Atatürk portresi bulunuyor. Paralar, Atatürk'ün gülümsediği fotoğraflardan oluşuyor. Atatürk'ün 1927 yılında çekilmiş fotoğrafı 5 ve 10 TL üzerinde, 1931'de Gazi çiftliğinde çekilmiş fotoğrafı 20 ve 50 TL üzerinde, Çankaya Köşkü'nde çekilen fotoğrafları ise 100 ve 200 TL üzerinde kullanıldı. Yeni banknotların ön yüzlerinde Atatürk resimleri yer alırken arka yüzlerinde şu isimlerin resimleri yer alıyor: 5 TL: Ordinaryüs Prof. Aydın Sayılı 10 TL: Ord. Prof. Cahit Arf 20 TL: Mimar Kemaleddin 50 TL: İlk kadın romancılardan Fatma Aliye Hanım 100 TL: Buhurizade Mustafa Efendi( Klasik Türk Müziğinin kurucusu) 200 TL: Yunus Emre [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
:)ben en çok 50 kuruşun üzerindeki resmi sewdim..:)
Atatürk resmide harika olmuş..:):2: |
Bence çok kötü olmuş.
|
neden
|
Hiç hoşuma gitmedi. Ama zamanla alışacağız.
|
zevk meselesi dielim..:)ben beendim..;)
|
1 lira ve 50 kuruş çok güzel olmuş
ama kağıt paraların arkasındaki ordinalyus prof. lar çok gereksiz onların yerine osmanlı padişahları çok daha güzel olurdu. aslında böyle şeyleri halk oyuna sunsalar ne güzel olur:) |
bence de yunus emre hariç arkadaki diğer resimler gereksiz onların yerine neslihanın dediği gibi padişahlr veya mevlana konulsa daha iyi olurdu......
|
200 tl yi nasıl bozdurcaz şimdi :)
hadi bindin mübüse yada 1 kılo elma aldın nasıl olcak ? :) |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:49 . |