![]() |
Ahmet Kaya şiirleri
Doğum Günü İnsanların yüzlerini göremiyorum Boğazım düğüm düğüm çözemiyorum İstesen de yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı Tutsam da yırtsam Ah elim tutuşmasa, elini tutsam Susmasan konuşsan sesini duysam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugünüm Doğum günüm gülüm Doğum günüm diyorsun; Doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem gelemem senelerce. |
Diyarbakır Türküsü
Diyarbakır etrafında tanklar var, tanklar var Kuşatmışlar dört bir yandan kenti ordular Kalkacak nerdeyse ayağa surlar, surlar İstemezler gün görmeden ölesen aman. Namluları göğsümüze dayandı, dayandı Gece bastı gene zulum dadandı vay vay Yağlı ilmik boynumuza dolandı, dolandı İsterler ki gün görmeden ölesen aman. Ahmet Kaya |
Yetiş nerdesin
Ne dağlar yıkılır, nede duvarlar Of çeker ağlarım, yetiş nerdesin Kurumuş pınarlar, gelmez baharlar eyvah eyvah... Ah eder ağlarım, yetiş nerdesin Canım nerdesin sen, gülüm nerdesin sen Bekle ben öleyimki o zaman gelesin Beyaz mintanına, boş yastıgına Yüs sürer ağlarım, yetiş nerdesin Yandım ataşına, kül oldum yana yana Diz çöker ağlarım, yetiş nerdesin Ahmet Kaya |
tşkler
|
Ölüm Dörtlüğü Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle Tanrı'yı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığında evi telaşa verme O geldiği zaman sen gitmiş olacaksın Ahmet Kaya |
İçimde Ölen Biri Bana birşeyler anlat Canım çok sıkılıyor Bana birşeyler anlat İçim içimden geçiyor Yanımdasın, susuyorsun Susuyor, konuşmuyorsun Bakıyor, görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen, ağlayacağım Bir gülsen, kendimi bulacağım Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar İçimde ölen biri var Hadi birşeyler söyle Çocuk gözlerim dolsun İçinden git diyorsun Duyuyorum gülüm Gideceğim, son olsun İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun, üstüme korkular Her an başka biçimde... Ahmet Kaya |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:48 . |