![]() |
Kutsal Sanci;AZADI
Zerdüstun dogdugu o kentte yetim cocuklar dogdu, zorla carmiha gerildi kiz cocuklari dicleden-firata ciglik yükseldi zilan zilan dokuz köyde dokuz mum yandi saat dokuzda biri söndürdü isigi simdi dokuzunda aramaya cikti yetim kiz cocuklarini, yesil gözlerinde yesil zümrüt gözyaslariyla I Gözyasidir beyaz tülbente topraga süzülen düsündüren,utandiran bir söylevdir simdi ates ile dans yalanlarin perdesini yirtan II Dogum sancilari kirmizi baslikli bir hikaye dogum sancilari adi yasak bir ülkede yesil III Dogum sancilari nabiz durmakta umut yesermekte üc renk gibi safakta dört parca iklim IV Dogum sancilari analar her renkten her ulustan iste bu analar esmer ülkenin esmer halki onurlu direncli cicegi saksida büyüten analarin cigligi V Kizil bir fulardir simdi yüzleri saklayan ey dicle sevdali ülkem gözyasim sorgulamin VI Kizil bir ankadir simdi munzurun doruklarinda sevdam pirim oluk oluk yasam damitan bereketim VII Kizil fularli yetim cocuklar sokaklari halaylastiriyorlar em azadi dixazin bedenim feda olsun dedi ey zilan zilan VIII Kizil bir bayraktir simdi zülmün burclarinda dalgalanan nasirli ellerin ve tarihin bilincinde yükselen VIIII Kizil bir safak vakti dag cicekleri göge bakarak son yolculuklarina ciktilar dillerinde siirleri ile alıntı |
paylaşm için tşkler
|
Kizil fularli yetim cocuklar sokaklari halaylastiriyorlar em azadi dixazin bedenim feda olsun dedi ey zilan zilan spasiiiii |
spas xweşş
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:35 . |