![]() |
Mani
Van'dan çıktım galaya,
Baktım mavi deryaya, Men nereden düştüm, Böyle gara sevdaya. |
:D Güzel bir mani
|
Van yolu incedir Ne karanlık gecedir Kuşlar kurbanız olam Teyzemin hâli nicedir. Elma aldım Van'dan Severim seni candan Bir mektup yazdım Elimden akan kandan. Sen menim çün havasın Her derdime devasın Dert kapıdan girince Sen pencereden kovasın. Bahçelerde maydanoz Maydanozu yoldunuz Torpağ başlı Vanlılar Siz de mi tango oldunuz? |
İnci'men inci menem
Sedef sen, inci menem Düşsem sinen üstüne Can verem incimenem -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlarda kestane Dökülür tane tane Oralarda kız ucuz Al getir beş on tane -------------------------------------------------------------------------------- İçerde sağarlar camisi Dışarı çığar fışa fişi Sen ele goca bulmadın Kırğ yılın gocamışı -------------------------------------------------------------------------------- Unut beni anıyorsan Bozlu su iç yanıyorsan Durma avucunu yala Seveceğim sanıyorsan -------------------------------------------------------------------------------- Gidin dîyin gaynanamın özüne Külü goysun gözüne Men o eve gelin geldim Bir ev bulsun özüne -------------------------------------------------------------------------------- Ağacın başında garga Cahildim düştüm tora Beni tora salanlar İmansız girsin gora -------------------------------------------------------------------------------- Portakal dilim dilim Geliyor menim gülüm Ne dedim de küstürdüm Lal olsun menim dilim -------------------------------------------------------------------------------- Bileziğim var benim Kollarıma dar benim Şu güzelim Van içinde Kara gözlü yar benim. -------------------------------------------------------------------------------- Gara gazan taşmaz mi Yol garadan aşmaz mi Ağlama anacığım Ayrılan gavuşmaz mi -------------------------------------------------------------------------------- Gaz ayağı gumdadır Baba uzağ yoldadır Seslendim sesim gitmez Van dağlan daldadır. -------------------------------------------------------------------------------- Ağaç başında putum Eğil perçemin tutum Elin elime değende On beş gün oruç tutum -------------------------------------------------------------------------------- Mektup yazdım Van’lı idi Kalemim gümüş idi Daha çok yazacaktım Parmaklarım üşüdü -------------------------------------------------------------------------------- Bu gelen akalıdır Göğsü marhamalıdır El ile güler oynar Menimle tobalıdır. -------------------------------------------------------------------------------- Mavidir mavuştura Yer vura savuştura Yusuf Zeliha gibi Hak bizi gavuştura -------------------------------------------------------------------------------- Hey garayı garayı Gel süpürek sarayı Sen al geyin ben yeşil Düşman geysin garayı -------------------------------------------------------------------------------- Bir ay çıktı kenarsız Ağam geçen fenersiz Öyle bir ah çekerim Meyle ile yanarsız -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlar dikili kaldı Yakam sokulu kaldı Van ilinde bir yare Boynum bükülü kaldı -------------------------------------------------------------------------------- Hay hangala hangala Ateş goydum mangala Sen orada men burda Nice mende can gala -------------------------------------------------------------------------------- Yağmuru düz öldürür Alevi köz öldürür Hançar pıçağ neylesin Yiğidi söz öldürür -------------------------------------------------------------------------------- Güleller güleller Gül düşürüp gül eller Bir iğit yoksul düşse Söyletirler güleller -------------------------------------------------------------------------------- Göğe yıldız sereler Aşkı meni örseler Canımı kurban ederem O gizi mana verseler -------------------------------------------------------------------------------- A benim bahtı yarim Gönülde tahtı yarim Üzünde göz izi var Sana kim baktı yarim -------------------------------------------------------------------------------- Ata vurdum belleme Gir goynuma terleme Her yanım senin olsun Saç bağımı elleme -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğdi bedir Allah Bu sevda nedir Allah Yar muradımı ver bana Ya meni öldür Allah -------------------------------------------------------------------------------- Elma aldım Van'dan Severem seni candan Bir mektup yazmadım Elimden akan kandan -------------------------------------------------------------------------------- Bağçelerde maydanos Maydanozu yoldunuz Toprağ başlı Vanlılar Sizde mi tango oldunuz -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğar sini gibi Gümüşten yapı gibi Gızım sana büyüttüm Oğlomi aslan gibi -------------------------------------------------------------------------------- Dağda payton yürümez Kiştir karlar erimez Yüreğimde yara var Perdelidir örünmez -------------------------------------------------------------------------------- Gemi gelir buharlı İçi dolu yaralı Züğürtlere gız yoktur Olacaksan paralı -------------------------------------------------------------------------------- Ezem ezeden oğlan Bıyık bezeden oğlan İğnenin deliğinden Kıza göz eden oğlan -------------------------------------------------------------------------------- Karafilem iz beni Hamail ile yaz beni Eğer meni sevmezsen Hamail vursun seni -------------------------------------------------------------------------------- Şu Van'ı yakın sandım Yari uyanığ sandım Açıp yorganı baktım Açılmış pamuk sandım |
İnci'men inci menem
Sedef sen, inci menem Düşsem sinen üstüne Can verem incimenem -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlarda kestane Dökülür tane tane Oralarda kız ucuz Al getir beş on tane -------------------------------------------------------------------------------- İçerde sağarlar camisi Dışarı çığar fışa fişi Sen ele goca bulmadın Kırğ yılın gocamışı -------------------------------------------------------------------------------- Unut beni anıyorsan Bozlu su iç yanıyorsan Durma avucunu yala Seveceğim sanıyorsan -------------------------------------------------------------------------------- Gidin dîyin gaynanamın özüne Külü goysun gözüne Men o eve gelin geldim Bir ev bulsun özüne -------------------------------------------------------------------------------- Ağacın başında garga Cahildim düştüm tora Beni tora salanlar İmansız girsin gora -------------------------------------------------------------------------------- Portakal dilim dilim Geliyor menim gülüm Ne dedim de küstürdüm Lal olsun menim dilim -------------------------------------------------------------------------------- Bileziğim var benim Kollarıma dar benim Şu güzelim Van içinde Kara gözlü yar benim. -------------------------------------------------------------------------------- Gara gazan taşmaz mi Yol garadan aşmaz mi Ağlama anacığım Ayrılan gavuşmaz mi -------------------------------------------------------------------------------- Gaz ayağı gumdadır Baba uzağ yoldadır Seslendim sesim gitmez Van dağlan daldadır. -------------------------------------------------------------------------------- Ağaç başında putum Eğil perçemin tutum Elin elime değende On beş gün oruç tutum -------------------------------------------------------------------------------- Mektup yazdım Van’lı idi Kalemim gümüş idi Daha çok yazacaktım Parmaklarım üşüdü -------------------------------------------------------------------------------- Bu gelen akalıdır Göğsü marhamalıdır El ile güler oynar Menimle tobalıdır. -------------------------------------------------------------------------------- Mavidir mavuştura Yer vura savuştura Yusuf Zeliha gibi Hak bizi gavuştura -------------------------------------------------------------------------------- Hey garayı garayı Gel süpürek sarayı Sen al geyin ben yeşil Düşman geysin garayı -------------------------------------------------------------------------------- Bir ay çıktı kenarsız Ağam geçen fenersiz Öyle bir ah çekerim Meyle ile yanarsız -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlar dikili kaldı Yakam sokulu kaldı Van ilinde bir yare Boynum bükülü kaldı -------------------------------------------------------------------------------- Hay hangala hangala Ateş goydum mangala Sen orada men burda Nice mende can gala -------------------------------------------------------------------------------- Yağmuru düz öldürür Alevi köz öldürür Hançar pıçağ neylesin Yiğidi söz öldürür |
--------------------------------------------------------------------------------
Güleller güleller Gül düşürüp gül eller Bir iğit yoksul düşse Söyletirler güleller -------------------------------------------------------------------------------- Göğe yıldız sereler Aşkı meni örseler Canımı kurban ederem O gizi mana verseler -------------------------------------------------------------------------------- A benim bahtı yarim Gönülde tahtı yarim Üzünde göz izi var Sana kim baktı yarim -------------------------------------------------------------------------------- Ata vurdum belleme Gir goynuma terleme Her yanım senin olsun Saç bağımı elleme -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğdi bedir Allah Bu sevda nedir Allah Yar muradımı ver bana Ya meni öldür Allah -------------------------------------------------------------------------------- Elma aldım Van'dan Severem seni candan Bir mektup yazmadım Elimden akan kandan -------------------------------------------------------------------------------- Bağçelerde maydanos Maydanozu yoldunuz Toprağ başlı Vanlılar Sizde mi tango oldunuz -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğar sini gibi Gümüşten yapı gibi Gızım sana büyüttüm Oğlomi aslan gibi -------------------------------------------------------------------------------- Dağda payton yürümez Kiştir karlar erimez Yüreğimde yara var Perdelidir örünmez -------------------------------------------------------------------------------- Gemi gelir buharlı İçi dolu yaralı Züğürtlere gız yoktur Olacaksan paralı -------------------------------------------------------------------------------- Ezem ezeden oğlan Bıyık bezeden oğlan İğnenin deliğinden Kıza göz eden oğlan -------------------------------------------------------------------------------- Karafilem iz beni Hamail ile yaz beni Eğer meni sevmezsen Hamail vursun seni -------------------------------------------------------------------------------- Şu Van'ı yakın sandım Yari uyanığ sandım Açıp yorganı baktım Açılmış pamuk sandım -------------------------------------------------------------------------------- Gökte yıldız galmadı Yerde moncuğ kalmadı Ana meni evlendir Mehlede giz galmadı -------------------------------------------------------------------------------- Bu dağlar mavili kaldı Kuş uçdi yavruli kaldı Anahtar yar goynunda Gönlüm buhavlî galdi. -------------------------------------------------------------------------------- Köprü altında pıtırağ Minder serdin oturağ Hoca gözün lor olsun Kes nikahı gurtulağ -------------------------------------------------------------------------------- Bahçelerde kereviz Biz kereviz severiz Bize Vanlılar derler Biz çayı çoh severiz -------------------------------------------------------------------------------- Al çuha mavi çuha Yarim özüme çıha Çohtandır görmedim Az gali ahlım çiha -------------------------------------------------------------------------------- Arılar bala gelir Bülbüller dala gelir Yarin inatçı değil Yalvarsam yola gelir -------------------------------------------------------------------------------- Gögercin havadadır El vurma yuvadadır Bir elim yar goynunda Bir elim duvadadır. -------------------------------------------------------------------------------- Gemi gelir yan verir İskeleye şan verir İskelenin gızları Goca diye can verir -------------------------------------------------------------------------------- Çay içtim udum udum Sensin menim umudum Allah'a çoh yalvardım Şükür men seni buldum -------------------------------------------------------------------------------- Tut ağacı burulur Dibinde su durulur Eller yarım dedikçe Menim boynum burulur |
thx. sertac ve muhemar abii.. saolun çoq güzeldi hepsi..
|
Ağaçlar dikili kaldı,
Yakam sokulu kaldı, Bu yörede bir yare, Gönlüm takılı kaldı. Değirmen dönmez oldu, Selamın gelmez oldu, Selamın gelmiyeli, Gül yüzüm gülmez oldu. Dut ağacı burulur, Dilinde su durulur, Eller yarim dedikçe, Menim boynum bükülür. Mektup Van'a varda gel, Yardan haber alda gel, Bir iken iki olduk, Üç olunca sorda gel. Ana ben vardım Van'a, Yüreyim yana yana, Özleyen gözlerim, Seyrettim kana kana. Bülbül yuvada inler, Suük kalbim dinler, Benim kalbimde sensin, Senin kalbinde kimler. Karanfil oyum, oyum, Oyun koynuma koyum, Yağmur yağar yer doymaz, Ben senden nasıl doyum. Karanfil kutudadır, Ela göz uykudadır, Sen esme deli gönül, Murat veren ğudadır. Karanfil ektim duvara, Bülbül gele suvara, Evvel kadrin bilmedim, Sonra oldum divane, Karanfilim, biberim, İçinizde dilberim, Yıkma kaşın kabağın, Misafirim giderim. Sepet dolu yumurta, Yavrum beni unutma, Eğer unutursunsa, Mektubunu kurutma, Deniz üstünde minder, Yüzün yüzüme döndür, Eğer döndermezsense, Kuşlardan mektup gönder. Ay doğar bedir Allah, Bu ne sevdadır Allah, Ya benim muradımı, Ya bana sabır Allah. Ay doğar ay ışığı, Elimde bal kaşığı, Dün gece neredeydin, Kalbimin yakışığı. Ay doğar sini sini, Ben sevdim birisini, Cellat boynumu vursa, Söylemem doğrusunu. Damda otlar bitmez mi? Süpürmekle gitmez mi? Gel gurbet ilden yarım, Bu hasretlik bitmezmi. Dam üstünde dem hana, Gül kokan çay deseni, Dökmeyin gül suyunu, Yarım gele yığana. Dam üstünde damınız, Hoş oldu görmemiz, Sen ordan gel, ben ordan, Çatlasın düşmanımız. Damdan, dama ip gerdim, İpekli mendil serdim, Vallahi hanım teyze, Oğluna göküz gerdim. Sabah oldu uyan ayr, Miskiambere boyan yar Yastık seni incitir, Gel göğsüme dayan yar. Sabah oldu tan yelleri esiyor, İki hasret sarılmıştır yatıyor, Dare sessiz mehtap dalgın bakıyor, Sökme şafak, yatanlar uyanmasın. Elma attım denize, Gidiyor yüze yüze, Enişte kurban olum, Ablayı gönder bize. Su gelir lüle lüle, : Yar gelir güle güle, Beyaz mendil elinde, . Terini sile sile. . . Ellerim eriş idi, Kalemim gümüş idi, Daha çok yazacaktım, Parmaklarım üşüdü. Dam üstünde damımız, Goş oldi görüşmemiz, Sen oradan gel ben buradan, Çatlasın düşmanımız. Arpa biştim az idi, Gamış boyda saz geldi, ; Gatlan ördeğim katlan, Kavuşmaya az galdi. Van yolu incedir, Ne karanlık gecedir, Kuşlar kurbanız olam, Yarin hali nicedir. Ben bir kara biberim, Yuvarlanıp giderim, Çok konuşma kaynana, Oğlun alır giderim. Sen benim çün havamsın, Her derdime davasın, Dert kapıdan gelince, Sen pencereden kovarsın. Elma altım Vandan, Severim seni candan, Bir mektup yazdım, Elimden akan kandan. |
arkadaşlar saolunda sizde diğer manileri yeni konu açıp yayınlasanız daha iyi olur :)..
|
:1:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:59 . |