![]() |
ßak Dostum !!!
Bak DOSTUM, ömrünce nasihatimdir sana Kulağın aç, dinle beni ; Bak DOSTUM! cahil ile dost olma İlim bilmez, İrfan bilmez Söz bilmez, üzülürsün Bak DOSTUM! saygısızla dost olma Usul bilmez, adap bilmez Sınır bilmez üzülürsün Bak DOSTUM! aç gözlü ile dost olma İkram bilmez, kaide bilmez Doymak bilmez, üzülürsün Bak DOSTUM! görgüsüzle dost olma Yol bilmez, yordam bilmez Kaide bilmez, üzülürsün Bak DOSTUM! kibirliyle dost olma Hal bilmez, ahval bilmez Gönül bilmez, üzülürsün. Bak DOSTUM! ukalayla dost olma Çok konuşur, boş konuşur Kem konuşur, üzülürsün. Bak DOSTUM! namertle dost olma Mertlik bilmez, yürek bilmez Dost bilmez, üzülürsün. Bak DOSTUM! Sen seni bil yeter sana - İlim bil, İrfan bil, söz bil - İkram bil, kaide bil, doyum bil - Usul bil, adap bil, sınır bil - Yol bil; yordam bil,kaide bil - Hal bil, ahval bil, gönül bil - Çok konuşma, boş konuşma, kem konuşma - Mert ol, yürekli ol, dol - Ömrünce yeter sana. Asla birilerinin umudunu kırma, belki de sahip olduğu tek şey odur Şeyh Edebali |
önemLi değiL.
keyifli okumalar. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:28 . |