![]() |
// B€ş Ön€mli D€rs //
> >>>BEŞ ÖNEMLİ DERS
> >>> > >>> Birinci Ve De En Önemli Ders. > >>> > >>> Okuldaki İkinci Ayımda, Hocamız Test Sorularını > >>>Dağıttı. Ben Okulun En İyi Öğrencilerinden Biriydim. > >>> > >>>Son Soruya Kadar Soluk Almadan Geldim Ve Orada > >>>Çakıldım kaldım. Son Soru Şöyleydi: > >>> > >>>"Her gün Okulu Temizleyen Hademe Kadının İlk Adı Nedir?.." > >>> > >>>Bu Herhalde Bir Çeşit şaka Olmalıydı. Kadını Yerleri > >>> > >>>Silerken Hemen Her gün Görüyordum. Uzun Boylu, > >>>Siyah Saçlı Bir Kadındı. 50'lerinde Falan Olmalıydı. > >>> > >>>Ama Adını Nerden Bilecektim Ki!.. Son Soruyu > >>> > >>>Yanıtsız Bırakıp Kağıdı Teslim Ettim. Süre Biterken > >>> > >>>Bir Öğrenci, Son Sorunun Test Sonuçlarına Dahil > >>> > >>>Olup Olmadığını Sordu. > >>> > >>>"Tabii Dahil" Dedi, Hocamız... "İş Yaşamınız Boyunca > >>> > >>>İnsanlarla Karşılaşacaksınız. Hepsi Bir birinden Farklı > >>> > >>>İnsanlar. Ama Hepsi Sizin İlginiz Ve Dikkatinizi Hakeden > >>> > >>>İnsanlar Bunlar. Onlara Sadece Gülümsemeniz Ve > >>>'Merhaba' Demeniz Gerekse Bile..." > >>> > >>>Bu Dersi Hayatım Boyunca Unutmadım. Hademenin > >>> > >>>Adını da... Dorothy idi. > >>> > >>> İkinci Önemli Ders Yağmurda Otostop!.. > >>> > >>> Bir Gece Vakit Gece yarısına Doğru Alabama Otoyolunun > >>>Kenarında Duran Bir Zenci Kadın Gördüm. Bardaktan > >>> > >>>Boşanırca Yağan Yağmura Rağmen, Bozulan Arabasının > >>> > >>>dışında Duruyor Ve Dikkati Çekmeye Çalışıyordu. Geçen > >>> > >>>Her Arabaya El Sallıyordu. Yanında Durdum. 60'lı Yıllarda > >>>Bir Beyazın Bir Zenciye Hem De Alabama'da Yardıma > >>>Kalkması Pek Olağan şeylerden Değildi. Onu Kente > >>> > >>>Kadar Götürdüm. Bir Taksi durağına bıraktım. Ayrılırken > >>> > >>>ille De Adresimi İstedi Verdim. Bir Hafta Sonra Kapım > >>> > >>>çalındı. Muazzam Bir Konsol Televizyon İndiriyordu Adamlar. > >>> > >>>Bir De Not Ekliydi, Armağanda... > >>> > >>>"Geçen Gece Otoyolda Bana Yardımınıza Teşekkür Ederim. > >>>O Korkunç Yağmur Sadece Elbiselerimi Değil, Ruhumu Da > >>>Sırılsıklam Etmişti. Kendime Güvenimi Yitirmek Üzereydim, > >>> > >>>Siz Çıka Geldiniz. Sizin Sayenizde Ölmekte Olan Kocamın > >>> > >>>yatağının baş Ucuna Zamanında ulaşmayı Başardım. Biraz > >>> > >>>Sonra Son Nefesini Verdi. Tanrı Bana Yardım Eden Sizi Ve > >>>Başkalarına karşılık Beklemeksizin Yardım Eden Herkesi > >>>Kutsasın!.. En İyi Dileklerimle, Bayan Nat King Cole." > >>> > >>> Üçüncü Önemli Ders Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın... > >>> > >>> Bir Pastanın Üç Otuz Paraya satıldığı Günlerde 10 > >>>yaşında Bir Çocuk Pastaneye Girdi. Garson Kız Hemen > >>> > >>>Koştu... Çocuk Sordu: > >>> > >>>"Çikolatalı Pasta Kaç Para?.." > >>>"50 Cent!.." Çocuk Cebinden çıkardığı Bozukları Saydı. > >>>Bir Daha Sordu: > >>>"Peki Dondurma Ne Kadar..." "35 Cent" Dedi Garson Kız > >>>sabırsızlıkla... Dükkanda yığınla Müşteri Vardı Ve Kız Hepsine > >>> > >>>Tek başına koşturuyordu. Bu Çocukla Daha Ne Kadar Vakit > >>> > >>>Geçirebilirdi Ki...Çocuk parasını Bir Daha Saydı Ve > >>> > >>>"Bir Dondurma Alabilir Miyim Lütfen" Dedi. > >>>Kız Dondurmayı Getirdi. Fişi tabağın Kenarına Koydu Ve > >>> > >>>Öteki Masaya Koştu. Çocuk Dondurmasını Bitirdi. Fişi > >>> > >>>Kasaya Ödedi. Garson Kız Masayı temizlemek Üzere > >>> > >>>Geldiğinde, Gözleri Doldu Birden. Masayı Sanki Akan > >>> > >>>göz yaşlarıyla Temizleyecekti. > >>> > >>>Boş Dondurma tabağının Yanında Çocuğun bıraktığı 15 > >>>Centlik bahşiş Duruyordu... > >>> > >>> Dördüncü Önemli Ders Yolumuzdaki Engeller... > >>> > >>> Eski Zamanlarda Bir Kral, Saraya Gelen Yolun Üzerine > >>>Kocaman Bir Kaya Koydurmuş, Kendisi De Pencereye > >>> > >>>Oturmuştu. Bakalım Neler Olacaktı?. Ülkenin En Zengin > >>> > >>>Tüccarları, En Güçlü kervancıları, Saray Görevlileri Birer > >>> > >>>Birer Geldiler, Sabahtan Öğlene Kadar. Hepsi Kayanın > >>> > >>>Etrafından Dolaşıp Saraya Girdiler. Pek Çoğu Kralı Yüksek > >>> > >>>Sesle Eleştirdi. Halkından Bu Kadar Vergi Alıyor, Ama > >>> > >>>Yolları Temiz Tutamıyordu. Sonunda Bir Köylü Çıkageldi. > >>> > >>>Saraya Meyve Ve Sebze Getiriyordu. sırtındaki Küfeyi > >>> > >>>Yere İndirdi, İki Eli İle Kayaya sarıldı Ve Ikına sıkına > >>>İtmeye başladı. Sonunda Kan Ter İçinde Kaldı Ama, > >>> > >>>Kayayı Da Yolun Kenarına Çekti. Tam Küfesini Yeniden > >>> > >>>sırtına Almak Üzereydi Ki, Kayanın Eski Yerinde Bir > >>>Kesenin Durduğunu Gördü. Açtı... Kese Altın Doluydu. > >>>Bir De Kralın Notu Vardı İçinde... > >>> > >>>"Bu Altınlar Kayayı Yoldan Çeken Kişiye Aittir" Diyordu Kral. > >>> > >>>Köylü, Bugün Dahi Pek Çoğumuzun Farkında olmadığı Bir > >>> > >>>Ders almıştı. > >>> > >>>"Her Engel, Yaşam Koşullarınızı Daha iyileştirebilecek Bir fırsattır... > >>> > >>> Beşinci Önemli Ders Önemli Olan Vermektir... > >>> > >>> Yıllar Önce Hastanede çalışırken, ağır Hasta Bir Kız > >>>Getirdiler. Tek yaşam şansı Beş yaşındaki Kardeşinden > >>> > >>>Acil Kan Nakli İdi. Küçük Oğlan Aynı Hastalıktan Mucizevi > >>>şekilde Kurtulmuş Ve Kanında O hastalığın mikroplarını > >>>Yok Eden bağışıklık oluşmuştu. Doktor Durumu Beş > >>> > >>>yaşındaki Oğlana Anlattı Ve Ablasına Kan Verip > >>> > >>>vermeyeceğini Sordu. Küçük Çocuk Bir An Duraksadı. > >>> > >>>Sonra Derin Bir Nefes Aldı Ve "Eğer Kurtulacaksa, > >>> > >>>Veririm Kanımı" Dedi. Kan Nakli yapılırken, ablasının > >>> > >>>Gözlerinin içine Bakıyor Ve Gülümsüyordu. Kızın > >>> > >>>Yanaklarına Yeniden Renk Gelmeye Başlamıştı, Ama > >>> > >>>Küçük Çocuğun Yüzü De Giderek Soluyordu... > >>> > >>>Gülümsemesi De Yok Oldu. Titreyen Bir Sesle Doktora > >>>Sordu: "Hemen Mi Öleceğim?.." > >>> > >>>Ufaklık, Doktoru yanlış anlamıştı, Ablasına > >>>Vücudundaki Bütün Kanı Verip, Öleceğini düşünüyordu. > >>> > >>> Göndericinin Notu : > >>> > >>> Bu maili 5-10 veya daha fazla kişiye, içinizden > >>>gelmeden göndermeyin. Hiç kimseye göndermezsinizde > >>> > >>>bir şey olmaz zaten. Eğer burada anlatılanlar sizi hiç bir > >>> > >>>şekilde etkilemediyse içinizdeki bazı duyguları > >>> > >>>kaybetmişsinizdir. > >>> > >>> ASLINDA EN ÖNEMLİ ŞEY, ELİNİZDEKİ DEĞERLERİN > >>> > >>>FARKINDA OLUP, KIYMETİNİ BİLMEKTİR... GÜN GELİR > >>> > >>>BURUN KIVIRDIĞINIZ ŞEYLERİDE BİR BAKMIŞSINIZ > >>> > >>>YİTİRMİŞSİNİZ..:(( SANIRIM HAYTTAKİ EN KÖTÜ ŞEYDE > >>>BU OLSA GEREKKK... > >>> > >>>YAŞAMINIZI CİDDİYE ALINNN..!! :) > >>> > >>>RUHUNUZUN GÜNEŞİ HİÇ BATMASIN |
gerçektende hoş hikayelermiş.
sağolasın :1: |
eywallaaa....
|
superdi ya ama cooook uzundu walla bi an bitmycek sandm bu arada sen yinede bi ara bana ozet gec olur muu??
|
seni böyle paylaşımla ryaparken görmek iyi oluyo bekir. sık sık gel sen böyle :11:
|
emeğine sağlık kanka :1:
|
çok güzel di (özellikle alabamada geçen)emeğine sağlık
|
:4: güzeldii saol...
|
thx.... arkadaşlar...
|
Alıntı:
> >>> Üçüncü Önemli Ders Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın... > >>> > >>> Bir Pastanın Üç Otuz Paraya satıldığı Günlerde 10 > >>>yaşında Bir Çocuk Pastaneye Girdi. Garson Kız Hemen > >>> > >>>Koştu... Çocuk Sordu: > >>> > >>>"Çikolatalı Pasta Kaç Para?.." > >>>"50 Cent!.." Çocuk Cebinden çıkardığı Bozukları Saydı. > >>>Bir Daha Sordu: > >>>"Peki Dondurma Ne Kadar..." "35 Cent" Dedi Garson Kız > >>>sabırsızlıkla... Dükkanda yığınla Müşteri Vardı Ve Kız Hepsine > >>> > >>>Tek başına koşturuyordu. Bu Çocukla Daha Ne Kadar Vakit > >>> > >>>Geçirebilirdi Ki...Çocuk parasını Bir Daha Saydı Ve > >>> > >>>"Bir Dondurma Alabilir Miyim Lütfen" Dedi. > >>>Kız Dondurmayı Getirdi. Fişi tabağın Kenarına Koydu Ve > >>> > >>>Öteki Masaya Koştu. Çocuk Dondurmasını Bitirdi. Fişi > >>> > >>>Kasaya Ödedi. Garson Kız Masayı temizlemek Üzere > >>> > >>>Geldiğinde, Gözleri Doldu Birden. Masayı Sanki Akan > >>> > >>>göz yaşlarıyla Temizleyecekti. > >>> > >>>Boş Dondurma tabağının Yanında Çocuğun bıraktığı 15 > >>>Centlik bahşiş Duruyordu... Burayı oku yeter... bence.... gözlerim doldu... bu kısmı okurken :( |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:53 . |