![]() |
gül tatlısı
Malzemeler
Süre 90 dk. Kaç Kişilik 4 1 Adet yumurta Alabildiği kadar un Kızartmak için sıvıyağ Şerbeti için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı limon suyu Üzerini süslemek için : Hindistancevizi Hazırlanışı Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ; 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın. Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın. Parmak eninde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın. |
emeğine sağlık
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 . |
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.