![]() |
LeyL 1-2-3
Leyl 1 Ah gülleri goncalandı, açmaz oldu kapımda Titreyen mehtabın yüzüne dokunuyor ellerim İçimde ölen kuş gibi bahara özlem dudaklarında Lale solduysa, bülbül sustuysa nasıl güleyim Leyl ölmedi diyorlar o halde; Mecnun' un emaneti hangi kadında Açılan hangi kapıdan söyleyin, Leyla'ya bürüneyim Ateşten kaçan bir ceylandır yüreğin, durmadan çarpan Kirpik uçlarından aç gözlü sırtlanlar gelir, Işıksız mezar kentlerinde, ağızlarında ahlar çiğneyen Ney sesidir içimdeki ses, şeytana yasak Dervişin duasına perde; yüzün olacak Ardına bakmadan gidersen sadece şiirlerim ıslanacak Dönersen eğer bir gün şairliğim ölecek Benden sonra eşkıyalar hep kentlerde vurulacak İçimden çekildiğin an düşlerimi çakallar soluyacak Rahman çiçeklerinden en güzeli; senden sonra zakkumlar olacak Alçalan her gölgede, hasret uzadıkça uzar Ve kan düşer akşamların eteğine Usandı, sokaklarda seninle çoğalan adımlar Çek al artık beni, bilinmeyen sürgünlerden sürgününe. Leyl 2 Hep boğazımda durdu ve belli etti beni Hamur yoğuran kadınların ekmek kokulu elleri Sürmeli gözlerinden sonra Leyl Soyundum toprağa ve çıkardım ölüleri Yalnız benim değil Leyl Bir güle dudaklarından tutunan rüya Benim değil, tüm dudaklar titrer Leyl Bir tebessümde öpülünce çocuk elleri Ve bebek doğuran elleri İnan Leyl Kanlı düşlerin ısırdığı bu elma Adem’in çamur kokan gözleri Şahmeranların kursağında mısın Leyl Değilse, göğsümde çarpan bu ateş yumruk kimin İlk günahı mısın Leyl bakir güvercinlerin Cennet tadında bir meyvasın Leyl Bir günah ve bir tövbe arası Tüm mahremiyetin ortaya dökülmüş Bir yanım üşüyor Leyl Bir yanım üşüyor. Leyl 3 Senin de ellerin bir buket çiçeğin yakarışını ve yakan kırmızı bir kurdelanın türküsünü dinlediğinde, yavru serçelerin kucak açması gibi göğe, büyüyecek en kalabalık yanlarında susturduğun parmakların, alyans bir yüzüğün keskin iç çekişinde. tan yeri ağarır ve gül rengine döner ufuklar. ilkin doğrulup doğuran sonra emziren ellerin, yaslanıp bembeyaz bir örtüye, mum ışığını öptüğünde alnından. ve kızıla kızıla çalmalı diyorum yüzün, yokluğunda hicran devşirdiğim en mağrur hicabımdan bir elin hep uykunun koynunda bir elinse lâl! ninni söylesin iki elin, söylesin bana da bir beşiğin kulaklarında çınlayan çocuklar hatrına yanaklarını tırmalasın tırmalasın tırmalasın süt kokan eller dizlerinde uyusun uyusun uyusun kristal gözler sadece senin anneliğe çalan derinliğinde gündüz sarhoş bir adamın yorgunluğudur omuzlarımda, gece gölgelerden mürekkep düşerken perdelere. hayat kapımı çalmayacak sen değilsen bekleyen kapılarımda çalmayacak, sen değilsen beni uğurlayan kapılarda bırak, tarih tahrik etsin ikimizi de yüzünü altı günde güneşe dönen bu gemide sen uçurtma ol ben gökyüzü -tersi belki de- kanat açsak ve tutuşsak elele olmaz mı leyl? atiLLa akıN :4: :4: :4: |
tşk...
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:04 . |