![]() |
büssürü manii...:)
İnci'men inci menem
Sedef sen, inci menem Düşsem sinen üstüne Can verem incimenem -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlarda kestane Dökülür tane tane Oralarda kız ucuz Al getir beş on tane -------------------------------------------------------------------------------- İçerde sağarlar camisi Dışarı çığar fışa fişi Sen ele goca bulmadın Kırğ yılın gocamışı -------------------------------------------------------------------------------- Unut beni anıyorsan Bozlu su iç yanıyorsan Durma avucunu yala Seveceğim sanıyorsan -------------------------------------------------------------------------------- Gidin dîyin gaynanamın özüne Külü goysun gözüne Men o eve gelin geldim Bir ev bulsun özüne -------------------------------------------------------------------------------- Ağacın başında garga Cahildim düştüm tora Beni tora salanlar İmansız girsin gora -------------------------------------------------------------------------------- Portakal dilim dilim Geliyor menim gülüm Ne dedim de küstürdüm Lal olsun menim dilim -------------------------------------------------------------------------------- Bileziğim var benim Kollarıma dar benim Şu güzelim Van içinde Kara gözlü yar benim. -------------------------------------------------------------------------------- Gara gazan taşmaz mi Yol garadan aşmaz mi Ağlama anacığım Ayrılan gavuşmaz mi -------------------------------------------------------------------------------- Gaz ayağı gumdadır Baba uzağ yoldadır Seslendim sesim gitmez Van dağlan daldadır. -------------------------------------------------------------------------------- Ağaç başında putum Eğil perçemin tutum Elin elime değende On beş gün oruç tutum -------------------------------------------------------------------------------- Mektup yazdım Van’lı idi Kalemim gümüş idi Daha çok yazacaktım Parmaklarım üşüdü -------------------------------------------------------------------------------- Bu gelen akalıdır Göğsü marhamalıdır El ile güler oynar Menimle tobalıdır. -------------------------------------------------------------------------------- Mavidir mavuştura Yer vura savuştura Yusuf Zeliha gibi Hak bizi gavuştura -------------------------------------------------------------------------------- Hey garayı garayı Gel süpürek sarayı Sen al geyin ben yeşil Düşman geysin garayı -------------------------------------------------------------------------------- Bir ay çıktı kenarsız Ağam geçen fenersiz Öyle bir ah çekerim Meyle ile yanarsız -------------------------------------------------------------------------------- Ağaçlar dikili kaldı Yakam sokulu kaldı Van ilinde bir yare Boynum bükülü kaldı -------------------------------------------------------------------------------- Hay hangala hangala Ateş goydum mangala Sen orada men burda Nice mende can gala -------------------------------------------------------------------------------- Yağmuru düz öldürür Alevi köz öldürür Hançar pıçağ neylesin Yiğidi söz öldürür -------------------------------------------------------------------------------- Güleller güleller Gül düşürüp gül eller Bir iğit yoksul düşse Söyletirler güleller -------------------------------------------------------------------------------- Göğe yıldız sereler Aşkı meni örseler Canımı kurban ederem O gizi mana verseler -------------------------------------------------------------------------------- A benim bahtı yarim Gönülde tahtı yarim Üzünde göz izi var Sana kim baktı yarim -------------------------------------------------------------------------------- Ata vurdum belleme Gir goynuma terleme Her yanım senin olsun Saç bağımı elleme -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğdi bedir Allah Bu sevda nedir Allah Yar muradımı ver bana Ya meni öldür Allah -------------------------------------------------------------------------------- Elma aldım Van'dan Severem seni candan Bir mektup yazmadım Elimden akan kandan -------------------------------------------------------------------------------- Bağçelerde maydanos Maydanozu yoldunuz Toprağ başlı Vanlılar Sizde mi tango oldunuz -------------------------------------------------------------------------------- Ay doğar sini gibi Gümüşten yapı gibi Gızım sana büyüttüm Oğlomi aslan gibi -------------------------------------------------------------------------------- Dağda payton yürümez Kiştir karlar erimez Yüreğimde yara var Perdelidir örünmez -------------------------------------------------------------------------------- Gemi gelir buharlı İçi dolu yaralı Züğürtlere gız yoktur Olacaksan paralı -------------------------------------------------------------------------------- Ezem ezeden oğlan Bıyık bezeden oğlan İğnenin deliğinden Kıza göz eden oğlan -------------------------------------------------------------------------------- Karafilem iz beni Hamail ile yaz beni Eğer meni sevmezsen Hamail vursun seni -------------------------------------------------------------------------------- Şu Van'ı yakın sandım Yari uyanığ sandım Açıp yorganı baktım Açılmış pamuk sandım -------------------------------------------------------------------------------- Gökte yıldız galmadı Yerde moncuğ kalmadı Ana meni evlendir Mehlede giz galmadı -------------------------------------------------------------------------------- Bu dağlar mavili kaldı Kuş uçdi yavruli kaldı Anahtar yar goynunda Gönlüm buhavlî galdi. -------------------------------------------------------------------------------- Köprü altında pıtırağ Minder serdin oturağ Hoca gözün lor olsun Kes nikahı gurtulağ -------------------------------------------------------------------------------- Bahçelerde kereviz Biz kereviz severiz Bize Vanlılar derler Biz çayı çoh severiz -------------------------------------------------------------------------------- Al çuha mavi çuha Yarim özüme çıha Çohtandır görmedim Az gali ahlım çiha -------------------------------------------------------------------------------- Arılar bala gelir Bülbüller dala gelir Yarin inatçı değil Yalvarsam yola gelir -------------------------------------------------------------------------------- Gögercin havadadır El vurma yuvadadır Bir elim yar goynunda Bir elim duvadadır. -------------------------------------------------------------------------------- Gemi gelir yan verir İskeleye şan verir İskelenin gızları Goca diye can verir -------------------------------------------------------------------------------- Çay içtim udum udum Sensin menim umudum Allah'a çoh yalvardım Şükür men seni buldum -------------------------------------------------------------------------------- Tut ağacı burulur Dibinde su durulur Eller yarım dedikçe Menim boynum burulur |
bir kaç tanesini okudum güzeldi....
|
emeğine sağlık sağol :1:
|
hepsini okudum ama burda değil kitaptan okudum emeğine sağlık tşkler
:1: buradan bır kactane okudum |
cok uzun ama olsun okumaya calışıcam emeğine sağlık
|
:D:Dbişi deil..
|
güselmiş emegine saglık
|