![]() |
Kanser Yapan Maddeler
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir.
• Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin. • Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin. • Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın. • Bol taze sebze ve meyve yiyin. • Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin. • Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin. • Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. • Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse mandıra sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin. • Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin. • Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin • Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!) • Stresten uzak durun. • İyi uyuyun. • Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum. • D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın. • Yeteri derecede egzersiz yapın. • Aşırı alkol kullanmayın. • İşlenmiş soya ürünü yemeyin. • Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir. • Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler. • Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir. • Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın. Kaynak: Prof. Dr. Ahmet AYDIN |
Tşkler paylaşım için…
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:31 . |
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.