![]() |
sagopa kajmer den İKİMİZİ ANLATAN BİRŞEY ALBÜMÜ ŞARKI SÖZLERİ
NE BİLİRSİN
NE BİLİRSİN KOLERA Dik bir yokuş hayat,başında Azrailliyle bekleyen Azrail melekten korkma! O bir emri yerine getiren Terbiyelen ahdini hatırla, kıyametten önce bir Kıyamet kopsa Allah’ım şükür sana kavuş bana Her gün korkuyu tanıdığım ilk günüm Her dün sana yaklaştığım bir bölüm Her hüzün sorularıma bir çözüm Sana yürüdüm hak sürüm sürüm Kalbim saklı kalmış bir cürüm Ey benim başımı alıp duvarlara vuran gönülüm Sen her böyle yaptığında bin parçaya bölündüm Düşünmez mi kimse, kim kendini küçük düşürdü? Küçüğüm çünkü kalbim büyüdükçe beden küçüldü Estir yelleri, hüznün bitsin dertleri Sen dağıtmazsan gitmez acının küçük fertleri Cümle cümle anlatmakla bitmez sabır halleri Sanma tabiat ana, bunlar Rabbın kızgın selleri Her gördüğünü hayra yorma, şükret yaz ayında donma Buruk açlık düştü karna , bomboş iş üstünde durma Vurana kadar kaçar turna, harcanmamalı zaman boyna Kara hain girer koyna, söylediğine uyma Bunu masal mı sandın? Etkileyemez ölüm beni inan hiç Benim inan hiç omzunda ki yükleri sal dünya Yan gönül yan Kalpten düştü yaşama sevincim inan Sevincim inan kalpten düştü kıyım yakın artık Bunu oyun mu sandın? Hileni ancak kendine yedirirsen sen Yedirirsin, yedirirsin ye de bitir git artık Pes ettim mi sandın? Taarruzumun yönünü sen ne bilirsin? Sen ne bilirsin sen neyi bildin ki, yönünü bileceksin? SAGOPA Sahte tüfeği kafama dayamış korkmamı bekliyorsun Düşüncemin geldiği yere git.!! Kendine yer kap!... Burası benim ilim yerim, kendimle ilgili sorunum varsa Bırak doktorum olan “BEN” uğraşayım. Şeytan yoluna girişleri annem keserdi,giremezdim. Babam için cennet gerekli, Ben hep bunu bildim. İçimdeki ateşle oynamaktan yanıyor içim. Ve bir gün memleketten 750 km ileri gittim Yarın için bir defans taktiği bulmalıyım. Çok kişiyi öldürdüm, cesetlerinde parmak izim yoktu. Soğukluk içimi ürpertti, damar kanım dondu. Bu yeniden başlamasından korktuğum kaçıncı sondu? Canım yandığında birkaç hafta bağırdım!... Fırçayı elime aldığımda ilkin anılarımı boyarım. Gelecek adına hiçbir hayali resme dökemez parmaklarım. İçimde iyiliklerimin dedikodusunu yapan şeytanlarım. Zaman akıp gittikçe gözlerim daha çok doluyor Vakit gider gelmez, işte bu canımı çok sıkıyor Hata ve yanlışlarım çırılçıplak, o kadar utanç verici ki!.. Benim böyle olmamam gerekirdi… -------------------------------------------------------------------------------- |
GAM TOZU VE DÜNYANIN NİNNİSİ
Kolera İlkin sizi tanıştırayım bu sadık deven gubar-ı gam Öpeyim geçsin dizindeki dün girdiğimiz savaştan Birkaç bedevi saldırdı, mübarek oldu bana gazam hem beni korudu hem gönlümü sadık devem gubar-ı gam Pejmürde etti bizi bu çöl develerin en sadığı Hilal çıktı uyku bastı yok mu çölün sığınağı Devem ağam dedi uzan sırtım eğri ama dayan Sensiz uyku bana haram anca senle manzaram gubar-ı gam Esen’im dedi şurası akrep Sözleri seni incitmesin meşhurdur onların iğnesi ağlamaktan kör olmuş onlar yüzünden çöl faresi iplik olda süzül ondan sen nur onlar zifiri Vadiye vardık yol kesildi tırmandı Gubar’a elçisi Kulağıma eğilip kulağın kepçe, dişin çarpık deli dedi Kepçe olsa duyar kulak ve bu diş koparır iğneni Yolum uzun gazla gam bunlar zakkum meyvesi Geçti aradan zaman sade duyan Rab ve Gam Çölden çorak gönlüm aç bu hasretinle uyuyamam Seni bulmak adına çabam, kumda gezip dolaşmam ben karanlık bir kasabayım sabrımın adı gubar-ı gam Sagopa Zaman geriye dönmemek üzere kapını çarpan umursamaz Güvenim dört nala kaçan bir korkak, soğuk ısımı çalar. Donan yüzüm alevsiz yanar. Kulak rengim pancar Adımı anar lakırdılar. Ya Allah!.. garibin başını yaktılar, onlar apse oydular Alnıma kabzeyi vurdular, güven evimi yaktılar, Hatrın hasını çaldılar. Yemin olsun duyan kulaklar, Dırdırlardan bıktılar Hain davran, devran aylak, kıvran ahmak, yürür kervan Ürür it-köpek-çakal-salak o! Evet mu***** sanattır, dibini becere attır. Sagopa stara addır. İnan bu ayaklara giderek azalır derman Önümde melekten bozma şeytan, elinde soğuk tırpan Güneş gözünü açana dek, karabasanla hırpalan Kuma döner dağ olan, yalan dilimden firak olan. Kalp dağımdan en güzel güldür yazık elimde solan. Rabbim sago viran, kimi zaman yalnızlık yaman Savursada batıramayacak gemilerimi fırtınan NAKARAT Tabutlara sığmayacak kadar intihar var şeytanın siparişi Dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya Rab bizi özler. Şahdamarım attıkça yaşını silerim çeşmin solar hayat resmin Umut nerdesin yine bittin,nerelere gittin ben seni göremeden??? -------------------------------------------------------------------------------- |
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ
Sagopa Hey!.. boş bardak saki lazım mey Dertli başa taş at, hadi kız başı ye!.. Yılgına dalgın deme baygın şey Sıra sıra hüzün dizdim peyder pey İçimde mahpusta, virüsler ürüyor pusta Hain elinde susta, hadım silah yunus’ta riyadan hasta Söyle, ne iş bu söyle? Ben güneş, sen gölge Burası yasak bölge, adım at geriye, girende bozulur denge Hey rap bu!:.. burada güneş batmış Çocuk buna alış, lafla sağlanmaz barış Battal gocuk karla yağmura karış Benim yaş başını almış moruk şampiyonu sıkar yarış Dinle!. Neyi acep üleşemiyorsun benimle? (benle) İşine bakacak gözün yok mu yüzünde?..bak işine!.. Attığım bombalar patlar üstünde. Kolera Sen bir kedi gördün Tweety Thomas’a kaldı hep 3’ün biri Ben bir duba gördüm sanki Bir de kendini beğenmiş ki Bir çift gözden dur belli, saldır bana kelli felli İndir kendini aşağı artık ol mukamevetli Sagom o da ney? Acıkmakta yine boşboğazı caney Karalığı yüzünde dane dane hey Günahımı ala ala bitirdiniz oley Safını yarıyor hasmını, dinle kurtul, halak olma hey Dövme dizini ben döverim kızını hey Bir gün melankolik olursa herkes Hiç şaşırma hey Yolumu kesen kervanların zulası olsun önüme hey Yol kıldan ince kılıçtan keskin, kolo bezgin Dinle eey sözünün eri rapin eri hey Kuvvetmira liriklere rape raffineri hey Çabalama boşuna kamarana git saklan Vaktince arlan, hakkınca paklan. |
KOLAYSA ANLAT
çürüdüğüm odama ket,ben öğrenci hayat mektep,haren gürra yıkılır hatıra,hassas yapraklarımın sonu cıka hayraabat.Harmoni gelsin kula,açılır susta, ya rapim ya ölüm ya dünya ya feza ne hasım ne çalım ne yapım ne yıkım değil umurumda yak.İzbe hayat hep hazır ol rahat hayta hilkat ve kalp hacamat yolculugun bi kundak bi toprak kahkahalarımda kayıpta murat,hayli hayati rap mütemadi ört üstümü mermer baki göm büsbütün herşeyim hayali geciktirme vaktim bu ikindi.Çekme heyt kahpe felek işin acı üretmek ne bilrsin sen nedir üşümek,titremek,isteğin acılara tuz biber ekmek demek,Kolo deneyımlı denek,yalnız hep sukunet ve net altını ustunu tersıne cevirir üstüne üstlük çamları devirir,tadan bilir,Sen gülerken ben pek ilgilenmem,burdan gectın mı bılmem kim tutmus?kim kesmiş?kim pişirmiş?kim yemiş?sen gülerken pek ilgilenmem yalnız uyanmak cehennem,madem uyku yarı ölüm canıma gecedir kasteden. -nakarat- Kendimi unutmak istiyorum yol kenarına biriken kuru yapraklar gıbı,günleri ayları yılları anıları hatta kendı devremı cehremı yakın cevremı dahi sen sen sen bı sırrı bıle tutamadın artık neyı paylasabılırız candan ki.Esti rüzgar (?),ölmek tatlıydı baldan,serpilmiş hayalime gubar-i gam ve ızdırap Koleramın rapi zaten inerdi nerde o eski rulokat,hababamın ruhu kaçtı gel de gör Rıfat halkım konusuyo kendi dılını cat-pat,kolaysa anlat. Yürüyüşü paytak paytak,farları yak,karşıya gecmeye calısıyo çaylak.Sen aslında bir hissin dedim mi aniden yok oldu hortlak,doydu mu tumbak 24 ünde 3 öğün bebelac bitirme hepsini kardeine de bırak,biz öyle gorduk babadan anadan yarenden hayatında herşey dümenden bir gün ölürsen bilme benden bariz boynumu bagladım balona simdi bayaa bi yukseldım yerden sana koyuldu den den,selam getırdım sana Hollandalı William Tell den,debelenmezsen cabuk bıter işimiz eğer beni dinlersen her dem. -nakarat- Kendimi unutmak istiyorum yol kenarına biriken kuru yapraklar gıbı,günleri ayları yılları anıları hatta kendı devremı cehremı yakın cevremı dahi sen sen sen bı sırrı bıle tutamadın artık neyı paylasabılırız candan ki.Esti rüzgar (?),ölmek tatlıydı baldan,serpilmiş hayalime gubar-i gam ve ızdırap Koleramın rapi zaten inerdi nerde o eski rulokat,hababamın ruhu kaçtı gel de gör Rıfat halkım konusuyo kendi dılını cat-pat,kolaysa anlat |
SÜPER İKİLİ
Kolera Verse:: BaĞla Kemerİ Ve Kalkma Dedİ Hostes Benİmle KonuŞmayin Almadan Abdest Sana Haber Vermeden Yazdi Kontes Buydu İŞte DİŞlerİ ÇÜrÜten Tez Ressam İnsan Çİzdİ Potre Kanter İÇİnde İÇİmdekİ Dante Koca DÜnyada Kanim 1 Lİtre Ana Yemek Nerde Baydi Antre Sagopa Verse: Porteyİ Çİz Notalara Bas Akiver Rİtİmlerİn Üzerİne LİrİĞİnİ Yaz MÜkafatimdi Benİm GeÇen Yaz DÖnlÜm Dolu Haz Bana Yeter Bu Gaz Ssago Derkİ Mİkrafondur Elİmdekİ Yegane Saz Can ÇaldikÇa Çalmak İster Ben SÖyledİkÇe KiŞ Olur Yaz Aman Uzak Dursun Ayaz!.. Kolera Verse: DÜnya Benİ Sevmİyor Yaptiklarimi HİÇ BeĞenmedİ Ne Yapsam Yetmİyor Hep Yetersİzİm Benİm Anilarim Karanlik Tafraci Herkes Merkez Kaprİsle YÖnetİlİr İÇtenlİkler Muamma Benle Doldu Feza Çok Yorgunum Ver Bİr Fasila Ferda Fena Sagopa Verse: Yarini Bekle Muamma Var Ama Yamali Beklentİ Yakar Fena Ah AteŞ Öyle Sicak Ahmak Yakar Ah Yananin Elİ Kolu Sargida Al İle Vah İle GeÇtİ Bu ÖmÜr Kah GÜldÜm Kah YaŞ DÖktÜm Kahramanlarini Kahrettİm SÖvdÜm Kahpenİn Hatrini Kahveye GÖmdÜm Kolera Verse: KaÇ Benİ Burda Birak Sen Gelİyorlar Na Nİ Na Nİ Bu KaÇinci Manİ Ruhanİ KÖtÜ Olmazsin Yanİ Yaralandim TaŞinamam İlerİ, PeŞİmİzdekİ GerÇek Dİpdİrİ Yapilmaz Bu Anda Da Esprİ , Senİ GÜldÜrebİlen Tek KİŞİ Ah Ben Yokmuyum İlahİ Sagopa Nakarat AteŞ Çikmaz Kİbrİt ÇakmadikÇa Duman TÜtmez AteŞ Yoksa Sebebİ Vardir (sebebİ Vardir HerŞeyİn) Kolera Verse: Cİnnetİn Havzasinda Gezdİm Herkes MaĞazalarda Bezgİn Kuvvetlİydİ Sezgİm KaymiŞ Çİzgİn Siradan Ezgİn Bİlİrİz Sen Ölmeyİ Bayilmakmi Sandin? Neden Hep DoĞruyu KÖtÜ Andin? Kİmseye DeĞİl Kendİneydİ Sabrin Sen Ve Ben Hemfİkİrİz Sagopa Verse: Bak Bİz SÜper İkİlİyİz Yanyana Cancana EkyÜreĞİz İzİmİzİ Takİp Edersİnİz Hepİnİz Bİlİnİz Rehber Olur Sİze Dİlİmİz Cebİmdekİ Anahtar Yedek Hasmin Çok Sago Gİy Çelİk Yelek Bİr ÇoĞunuzun Sorunu Ufak Tefek Hedefİ İsabetlersen İŞe Yarar TÜfek Umrunuzda DeĞİlİm Umrumuzda Yoksunuz Denklemİ Kurdum Anlamiyorsunuz BendenİzÖzyavuz Yunus Resİmdekİ Adamin Ta Kendİsİ İĞneyİ PİlaĞa KavuŞtur Ses Çiksin İnsana Laf Satan Adamin Musİkİsİ Bu (yo!..kolo Kastir) Kolera Verse: Dahİl Olur Anİden Harİcen Anayola Çikar Yolu Talİden Al Yarİnİ Ben GeÇtİm Serden GÖnÜlde Gİzlİ GÜcÜm Sahİden Ben Yapilmadim Kumdan Kİlden Korkut Fareyİ KaÇmaz Fİlden Kendİmİ Bekledİm İntİzaren Tuttu Harem HergÜn Matem |
BİR VAR BİR YOK BEDENİM
Sagopa Verse: GÖkyÜzÜnden BaktiĞimda İnsan Karinca GÖrÜnÜr Yerden YÜkseldİkÇe CÜssen Gİderek KÜÇÜlÜr BugÜn Esen RÜzgarlar Zerrelerİmİ Aldi Benden UÇurdu DÜn Koca Bİr AĞacin Yapraklari Havada Raksa Tutuldu Mevsİmler Ve Yapraklar Arasi Daİm SavaŞ-bariŞ Var ÖlÜm Yahut YaŞam Var, SuÇlular Ve Merhumlar Kİmse Bİrİnİn Ruhunu(elİne) Ele GeÇİremez İlahtan BaŞka İnsan Parayla Satin Alma Yoluna Gİder İnsani, Ya BaŞka?.. Bİlmem Neden Dİyaloglariniz Bu Derece LaÇka. HİÇ ÖlmeyecekmİŞ Gİbİ GÜnÜgÜn Etmenİz SaÇma. Saf, Temİz, Pirlanta Şahsa İftİralar SaÇma!... İÇİnde Olani Bİlmeden, Bİlİnmedİk Bİr Kutuyu AÇma!... Evİne DÖnmeye ÇaliŞan Tirtil Gİbİyİz Bİzler Tehlİkede Tavsİye Koleksİyoncusuyuz, GÜvenlerİmİz Engebede Anilarimi DÜŞÜnÜrken Ben, Yaralarimi Hesapladim Nefsİmle YariŞ Halİndeyİm, Adimlarimi Hizlandirdim Önceden Ferah, Rahattim ÜzÜntÜden Zayifladim Bİrİnİn YaptiĞi YanliŞtan ÖtÜrÜ Ben Ayiplandim İblİsİn AĞizinda Sayikladim, Bİr PİrİnÇ Tanesİyİm Çakillardan Ayiklandim, Çakallardan KaÇtim Nakarat BİrgÜn Sİyah Renge Sor Hep Karanlik İÇİnİ Yakar Bembeyazdim Kİrlendİm TaŞlandim Yuhlandim Bİttİm BİrgÜn Al Sancimi Çek GÖr!..sİnmİŞ İÇİne KapanmiŞ AĞlar Bİr Var Bİr Yok Bedenİm. Tercİhİmde Hakkim Yatar Kolera Verse: Metİn Ol, YaĞmur YaĞsa Benİm Kafama DÜŞer Kar Emeklerİmİ Zİyan Ettİn KoŞ Toz Ol Üzme Benİ Be Ben En Bahti Kara Sanssizim GeleceĞİme Meraksizim, Ben Yalansizim IŞiktan Rahatsizim Adim Olsa Marazİ, DoĞru Benİm Terazİ Bİtene Denİr Mazİ Kolo Tek Bacakli Gazİ Durma Sen De Al Bİr Shot Çok PerİŞan GİdİŞat Şaklabanla Doldu TaŞti Camİam Artik Et Berat Deneme Rapİm Edİlmez Alt Oldu Denedİn Ettİn Halt Crİtİcal MÜrettebat 1 DİŞİ 2 İrtİbat HergÜn DeĞİl Senede Bİr İÇten GÜldÜm Bunu Da Bİl , Oldum Bende Yerte Bİr Adim SÖzlerİme Kefİl İÇerdİklerİ Tekİn DeĞİl, Çuvalin AĞzini İple BoĞ Sen Yarali Ben ÖlÜ Haylİ AĞir BİlanÇo Bu Hizla Vİraj Alinmaz Kes Gazini Çek Elfo Bİr Verse Daha Atayim Da Ordan Gel Ve Sende Rapİme Doy ÖĞÜdÜm AĞir Omuzlarimda İnler Durur Habİre Mecburen YaptiĞim Her İŞ Yaptim Şeytan Şerrİne Bu Ne Yorgunluk Dİnlen Kolo Çek Bİ Tabure Celaleddİn Der DiŞina O Sizar Ne Varsa Testİde |
:5: müzikle daha hoş oluyor sanırım böyle okumaktansa :5:
uğraşmışsın sağol |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:40 . |