Göçmen Kuşum
Sen sıcak iklimlere alışıksın,benim yaşadığım mevsim üşütür seni.Donar ipeksi kanatların kıyamam sana, üzerinde yaşadığım karlara konamazsın!Titrer minik bedenin....DAYANAMAZSIN!
Sen özgürlüğü seversin kanat çırpışlarında.Uçsuz bucaksız maviliklerde uçar,yeşilin çıldırdığı yerlere konarsın.Ben kök salmışım buz tutmuş toprağa özgürlüğünü prangaya vurursam...YAŞAYAMAZSIN!
Sen bahar türküleri söylersin güneşe karşı.Bahar çiçekleri eşlik eder türkülerine.Ağaçların yeşili, çiçeklerin renkleri,güneşin sıcak yüzü coşturur seni Doğa dinler türkülerini.Benimse duyduğum,rüzgarın yalçın kayalara vuran ıslık sesi,gördüğüm alabildiğine soğuk ve beyaz.Baharı,güneşi hiç görmedim ben,yanımda onları sen....BULAMAZSIN!
Bir yüreğim var.Bahar güneşi gibi sıcak,kır çiçekleri gibi renkli ve alabildiğine büyük.Ben seni bu kocaman yüreğimle sevdim.Gözlerim değil yüreğimdi seni gören.Ayrı mevsimlere tutunmuşuz ama aynı toprakta birbirimizden haberdar olmuşuz.
Sakın benim mevsimime gelme istemem!Ben alıştım zemheri gecelerin yalnızlığına,beyazın soğuğuna ve etrafımdaki buz tutmuş kayaların sessizliğine.
Sen alışamazsın,dayanamazsın GÖÇMENKUŞ'um.
Üşür yüreğin,donar kanatların birdaha asla UÇAMAZSIN!
Öyleyse bu büyüklenme niye?
Bu kibir bu gurur niçin?
Mütevazi ol, hatta bir adım bile geçme gurur kapısından;
Bardağı insan bunun için öper daima alnından…
Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez... 
|