Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01/01/08, 19:23   #1
SiBoLOqY
Cumhurbaşkanı
 
SiBoLOqY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Bulunduğu yer: | Van |
Yaş: 33
Mesajlar: 5.419
Tecrübe Puanı: 98 SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute SiBoLOqY has a reputation beyond repute
Exclamation ÖzgüvEnİ OLmaYan İnSan KıSkançTıR. . .

Uzmanlar,kıskançlığın her insanda bulunan doğal bir duygu olduğu görüşünde birleşiyorlar. Ancak , dozunda bırakmak kaydıyla... Hepimiz yaşamımızın bir döneminde anne-babamızı,kardeşimizi,arkadaşlarımızı, daha sonra da mutlaka partnerimizi kıskanmışızdır.Ve kıskanmaya da devam ediyoruz...Fakat bu duygu yaşam kalitenizi bozan bir düzeye ulaştıysa;dikkat! Hasta olabilirsiniz ve psikolojik yardım almanız gerekebilir.

İstanbul'da yapılan Davranış ve Bilişsel Terapiler Kongresi'nde bir bildiri sunan Harward Tıp Fakültesi'nden Prof. Frank Pattilio, kıskançlığın doğuştan gelen değil,sonradan öğrenilen bir duygu olduğunu söyleyerek,"Kıskançlığın temelinde özgüven eksikliği ve yetersizlik duygusu yatar.Kendini dışlanmış hissetme duygusu ise tetikler.Kıskançlık bazı insanlar tarafından aptalca bir duygu olarak değerlendirilebilir. Yanlış! Bu bir hastalık değildir, davranış bozukluğudur. Fakat hastalığa neden olabilir. İleri boyutlardaki kıskançlık depresyonu ortaya çıkarır.Depresyon da mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.Çünkü kıskanç olan kişi çok stresli bir yaşam sürmektedir." diyor.

Kişinin basit kıskançlıklarla kendi kendine mücadele edebileceğini ve tedavi edebileceğini ifade eden Prof. Dr. Pattilio, bunun için davranışçı terapilerin kullanılabileceğini belirterek, "Biz bize başvuran kişiye kıskançlık hissettiği andaki düşüncelerini incelemesini ve ifade ettiği duygunun ardında yatan iç konuşmaları yakalamasını, kıskançlık duygusundan önce gelen duyguyu ortaya çıkarmalarını isteriz.Yapmaya çalıştığımız şey, düşünceleri parçalara ayırıp, ayrı ayrı değerlendirmelerini sağlamak ve rasyonel olmadıklarını fark ettirmeye çalışmak.Bunu kişiler günlük yaşamlarında kendi kendilerine de uygulayabilirler." diye konuşuyor.Basit kıskançlıkların tedavi edilebildiğini ancak şiddetli kıskaçlıkların tamamen ortadan kaldırılamadığını söyleyen Prof. Dr. Pattilio, "Sadece şiddetli kıskaçlıklarla baş etmeyi öğretebiliyoruz." diyor.

__________________






Yokluğun, cehennemin öbür adıdır ..
Üşüyorum !

Kapama gözlerini ..

SiBoLOqY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 505
Takımınız: