Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26/04/08, 20:43   #16
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

DİCLE ÜNİVERSİTESİ
KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1973
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Özaydın
İletişim bilgileri: Tel: 0 412 248 82 02
Faks: 0 412 248 82 16
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 9
Enstitü: 3
YO: 14
Öğrenci sayısı: 11767

Dicle Üniversitesi, Dicle nehrinin doğu yakasında 27 bin dekarlık alana kurulu. Öğrencilerin yurt yönünden sıkıntıları bulunmuyor. Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kapasitenin altında öğrenci barınıyor. Üniversite kampüsünde 1980 öğrenci kapasiteli erkek yurtları ve Diyarbakır merkezinde 1036 kapasitede kız yurtları bulunuyor. Siirt'te 700, Martin'de 300, Batman'da 200 kapasiteli öğrenci yurtları bulunuyor.
Bilgi işlem merkezi IBM 9221 model 130 bilgisayar ile üniversiteye hizmet veriyor. Merkez 1990 yılında EARN, 1994 yılında internet ağına bağlanmış. Üniversitenin ihtiyaçlarına göre merkezde program hazırlanıyor ve projeler yürütülüyor. Sağlık hizmetleri mediko sosyal merkezi tarafından veriliyor. Bir uzman, bir pratisyen doktor 1 diş doktoru ve 6 hemşire görev yapıyor. Öğrenciler gerekli görüldüğünde üniversite hastanesine sevk ediliyor.


DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Cudi Tuncer Gürsoy
İletişim bilgileri: Acıbadem cd. Zeamet Sk. Acıbadem-İstanbul
Tel: 0 216 327 11 04
Faks: 0 216 327 96 31
İnternet Adresi [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

Rektör Prof. Dr. Cudi Tuncer Gürsoy; "Sevili gençler ağırbaşlı ve güleryüzlü Doğuş Üniversitesi 2000 yılına binin üzerinde öğrencisi ile girecektir. Sizleri bu grubun içinde görmekten mutlu olacağız. Doğuş üniversitesi öğrencisiyle, öğretim üyesiyle ve tüm çalışanlarıyla ahenkli bir bütün olma yolundadır. Gelin Doğuşlu olmanın gururunu paylaşalım."
Doğuş Üniversitesi'nde öğrenciler kayıtlı bulundukları programın yanısıra ikinci bir programdan da lisans veya mühendislik diplomasını çift anadal programıyla alabiliyorlar.
Doğuş Üniversitesi de ilk olarak yabancı bir üniversitenin temsilcisi olarak açılan ancak daha sonra kanunlarımıza uymaması nedeniyle vakıf üniversitesi olan üniversitelerimizden birisi. Üniversitenin 3 fakültesi ve 79 öğretim elemanı bulunuyor.
Doğuş Üniversitesi'nin bütün fakülteleri Acıbadem'deki kampüste bulunuyor. Kampüste iki bilgisayar labaratuvarı, kütüphane, kafeterya, fizuk, kimya labaratuvarları, yarı olimpik havuz, iki kapalı spor salonu, açık hava spor alanları, masa tenis salonu bulunuyor.
Doğuş Üniversitesi kütüphanesinde 5 bin kitap, 12 CD-ROM ve 36 adet sürekli yayın bulunuyor. Kütüphanede ayrıca internet, multimedya hizmetleri de veriliyor.
Üniversitenin kendine ait yurtları bulunmuyor. Öğrenciler kalacakları yerleri kendi imkanlarıyla sağlamak zorundalar.

BURSLAR: Her yıl tespit edilen öğrenci kontenjanlarının yüzde 10'u oranında burslu öğrenci alınıyor. Burslu öğrenci kontenjanları ÖSYM kılavuzunda belirtiliyor ve burs yalnızca eğitim öğretim ücretini karşılıyor. Ayrıca başarılı öğrencilere Mütevelli Heyetince başarı ve ihtiyaç bursu veriliyor.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049