Ben inanıyorum ki herkesin duyguları hakikidir. Yani buraya yazı yazanların hepsi duygularında samimiler ancak kusura bakmayın aşk denilen şeyi hiç birimiz yaşayamayacağız çünkü AŞK'ın içi boşaltıldı aşk güzel bir kız, yakışıklı bir delikanlı ve çay bahçesi saadeti oldu. Aşk ÇIKALIM MI ? şeklinde bir soruyla başlar oldu. "BEN SEVAL'LE ÇIKIYORUM" yani aşkın adı çıkmak oldu. Arkadaşlar yazıktır. Aşk adına her gün birileriyle ÇIKMAK her gün yeni bir çiçeğe konmak insan onurunu alçaltmaktan başka birşey değildir. Sözü uzatmadan bir şairden bahsedeyim DEDE EFENDİ'DEN. Dede Efendi 80li yaşlarda eşini kaybeder ve Gülnihal adında bir kız Dede Efendi'ye aşık olur Dede Efendi de ona Tabi kabul etmez Dede Efendi :
ben gamlı hazan, sense bahar, dinle de vazgeç
sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç
olmaz meleğim böyle bir aşk, bende vakit geç
sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç
derse de dinletemez ne Gulnihale ne de kendi kalbine ve evlenirler kisa bir zaman sonra Dede Efendi vefat eder Gulnihal bu sirada 20li yaslardadir Bir daha hic evlenmez Hic kimseye gonul vermez Asik olmak herkesin harci degil ve her yasanan ask degildir olamaz Askin yolu tektir Bilmem anlatabildim mi
|