Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14/06/08, 21:12   #7
Arkeolog
Orgeneral

Arkeolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 27 Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold Arkeolog is a splendid one to behold

Alıntı:
neşşşla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
WAYYS BU KADAR ŞEYİ BİLMEN ŞAŞITTICI DOĞRUSU...
"LÜZUMSUZ BİLGİLER" Adlı bir kitap var bende ordan biliyorum... Bunun gibi pek çok ilginç bilgi orda var... Uzun süredir işlerden dolayı okumamıştım Bu yüzden aklımdan gitmişti...

Bir bilgi de ben vereyim(bahsettiğim kitapta geçiyor):

İnsanlar niçin tokalaşıyorlar?
Tokalaşma aslında çağlar öncesi bir adet. Çok eski çağlarda, tüm erkekler bir silah taşıyor ve çoğunluğu da bu silahı sağ eli ile kullanıyordu.
Bir erkek diğerine dost olduğunu, elinde silah bulunmadığını göstermek için, boş sağ elini uzatıyor, diğeri de aynı şeyi yapıyordu. Ama her iki taraf da kendini emniyete almak, diğerinin aniden silah çekmesine mani olmak için, birbirlerinden emin olana kadar, birlikte ellerini hafifçe sıkarak duruyorlardı.
Tokalaşırken elleri sallama alışkanlığı, elleri daha iyi kavrayarak, rakibin giysisinin içinden aniden bir silah çıkarmasını önlemek için başlamış olabilir. Ancak sonraları dostluğun bir ifadesi oldu.

Korktukça İnsan, Tutsak; Ümit Ettikçe Özgürdür...

Konu Arkeolog tarafından (14/06/08 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir..
Arkeolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 66
Takımınız: