Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15/07/08, 12:56   #1
Mattet
Cumhurbaşkanı
 
Mattet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: van
Mesajlar: 7.027
Tecrübe Puanı: 50 Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute Mattet has a reputation beyond repute
Exclamation 1 Milyar Pikselli Fotoğraf Çekebilen Panaromik Kamera Üretildi

Bilimadamları, dijital makinelerin 1 milyar pikselli fotoğraf çekebilmesini sağlayan ileri teknoloji ürünü bir sistem geliştirdi. 1 milyar piksel, günümüzdeki son model fotoğraf makinalarından 100 kat da daha iyi görüntü kalitesi anlamına geliyor.
The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, ABD'nin Penyslvania eyaletindeki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde halen test aşamasında olan 'Gigapan' isimli projede panaromik karelerde yüksek çözünürlük elde ediliyor.

Gigapan sistemi, bir tripodun üzerine yerleştirilen robotun, normal bir kamera ile birbirinden çok az farklı açılardan yüzlerce fotoğraf çekmesi ve panaromik bir görüntü elde etmesiyle çalışıyor.

Proje lideri Randy Sargent, "Amacımız, dünyanın her yerinde bu tür panoromik fotoğrafları görebilen herkesi birbirine daha da yaklaştırmak ve onlara her yeri gösterebilmek" dedi.

düşüne biliyormusunuz böyle bir makinayııı elinizde bulunan cep telefonunn 100 katıııı çözünürlüğe sahipppp bende merak uyandırdıı sizlerle paylaşmak istedimmmmmmm
__________________





Düşmeden Bulutlarda Koşmam GereK !
Mattet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 866