Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16/09/08, 21:47   #1
{ZeRGuWaN}
*****
 
{ZeRGuWaN} - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Bulunduğu yer: ZeRGuWaN
Mesajlar: 8.870
Tecrübe Puanı: 200 {ZeRGuWaN} is infamous around these parts
Arrow Biber neden acıdır..

Biber acı değildir. Acı, tatlının tersidir ve acıya örnek olarak greyfurdun tadı gösterilebilir. Biber acı değil yakıcıdır. Bunun tersi ise serinletici olup, buna da örnek olarak nane veya mentol gösterilebilir. Biberin yakıcılığı içinde bulunan kapsaisin adı verilen bir tür bileşikten kaynaklanır. Bu maddenin büyük bir kısmı, biberin etli kısmında ve tohumlarında bulunur. Bu nedenle ucu pek yakıcı olmayan biberin yenildikçe acılığı daha çok hissedilir.
Yakıcı biberler koyu renkli ve çok sivri uçludur. Biberden ağzımız yanınca çoğumuz hemen su içeriz ve bir işe yaramadığını görürüz. Sebebi basit: yağ ve su kesinlikle birbirine karışmaz. Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne kadar su içerseniz için onunla birleşmez. En iyi metot ekmek yemektir. Ekmek bu yağı soğurur ve mideye taşır.
__________________

BEGENDİGİNİZ PAYLASIMLARI KARSILIKSIZ BIRAKMAYIN...





[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

{ZeRGuWaN} isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 1086
Takımınız: