Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:17   #4
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Balıklı Enginar Fricasse (Fransa)

MALZEMELER
4 adet ayıklanmış ve dondurulmuş enginar
2 adet mezgit fileto (donmuº-superfresh)
3 bardak su
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
10 adet mantar
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Enginarları bir tencereye alıp üzerine 3 bardak su, 1 adet limonun suyunu,
1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edip yumuşayana kadar
pişirin. Suyunu süzdükten sonra sıvı yağ ile hafif yağlanmış fırın tepsisine
dizin.
Bir tavada tereyağını eritin. Mezgit filetoları kuşbaşı
büyüklüğünde doğrayıp ilave edin. 3 dakika kadar sonra defne
yapraklarını, siraaai, dövülmüş sarmısakları, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Orta hararetli ateşte tahta kaşıkla devamlı çevirerek pişirin. Piştikten sonra
defne yapraklarını çıkarın.
Mantarları küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayın. Haşlanmış ve
doğranmış mantarları eşit miktarlarda enginarların üzerine koyun. Üzerine
hazırladığınız karidesli ve balıklı harcı yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta
sıcaklıktaki (160-180oC) fırında 5 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049