Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:18   #9
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Portakallı Somon (Fransa)

MALZEMELER
4 adet kılçıksız somon fileto
2 adet ince doğranmış pırasa
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (beyazı hariç)
2 adet ince dilimlenmiş portakal
2 portakalın suyu
2 adet ince doğranmış havuç
2 tatlı kaşığı nişasta
Sıvı yağ
Tarhun (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Havuçları sıvı yağ ile hafifçe kavurun. Pırasayı ekleyin. Sebzeler
yumuşayınca derisi çıkarılmış portakal dilimlerini ekleyin. Tarhun, tuz,
biber, portakal suyu ve kabuk rendesini de ekleyip, biraz su ile erittiğiniz
nişastayı katın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Balıkları tuzlayıp biberleyin ve 20 dakika kadar dinlendirin. Ayrı bir tavada
sıvı yağı kızdırıp balıkların önce bir yüzünü, sonra diğer yüzünü pişirin.
Sosla birlikte servis yapın.
Sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049