Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:29   #78
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Mantarlı Dana Eskalop (Fransa)

MALZEMELER
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün.
Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte
kızartın.
Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte
biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar
kızarsınlar.
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu
ekleyin.
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi
söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten
sonra servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049