File Sarma (Fransa)
MALZEMELER
4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü
biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda
sote edin. Soğumaya bırakın.
Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et,
dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan
tere-yağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.
Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu
dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın
|