Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:35   #82
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Brüksel Lahanalı Bonfile (Fransa)

MALZEMELER
700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile

YAPILIŞ TARİFİ
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin.
Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli
karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.
Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada
margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave
edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10
dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba
kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde
bekletin.
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp
bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis
yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049