Bifstrogonof (Fransa)
MALZEMELER
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay
kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki
soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba
kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba
kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört
dakika daha harlı ateşte pişirelim.
Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım.
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce
etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz
gerekir
|