Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:36   #85
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Bernez Soslu Dana Madalyon (Fransa)

MALZEMELER
Yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
560 gram dana bonfile
Sos malzemesi:
1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı estragon sirkesi
2 çorba kaşığı su
4 adet yumurta sarısı
500 gram tereyağı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış estragon
Bir miktar tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın. Sirke
az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın. İçine tuz, limon suyu ve yumurta
sarısını ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın.
Kabın altına sıcak su koyun. Yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar
pişirmeden çırpın. Daha sonra kabı sıcak sudan çıkararak, ılık hale
gelinceye kadar karıştırın. Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle
devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün. İçine kıyılmış estragon
ilave edin.
Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin. Servis tabağına
iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun. Sıcak
sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049