Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:46   #105
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Deniz mahsulleri sufle (Fransa)

MALZEMELER
3 adet orta boy soyulmus patates
250 gr muhtelif balik filetosu
1 adet ince zar biçiminde dogranmis dolmalik biber
1 küçük sogan ince dogranmis
½ dis sarimsak
1 tutam karabiber
½ tatli kasigi tuz
az hindistan cevizi
1 çorba kasigi margarin
2 kahve fincani rende gravyer
4 yumurtanin beyazi
4 yumurtanin sarisi

YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari küçük zar biçiminde dograyin. Küçük bir tencereye yagi koyup
kizdirin sogani ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup baliklari, biberi,
tuzu ilave edin. Kapagini kapatip agir ateste 7-8 dakika
pisirip atesten alin. Bir süzgece bosaltip suyunu tekrar tenceresine
koyarak içinde çok az bir miktar kalincaya kadar kaynatarak çektirin.
Atesten alip muhafaza edin. Patatesi temizleyip dörde bölün. 20-30 dakika
haslayip süzdürün karistirmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki
çektirdiginiz balik suyunun içine koyun. Baligi ve yumurta sarilarini
hindistan cevizini ilave edip bir kasikla iyice karistirin. Yumurta beyazini bir
çirpma teli ile çirparak koyu bir köpük gibi iyice kabartin. Bir kevgirle
karistirarak patatesli baligin içerisine yedirin. 4 adet birer kisilik sufle
güvecinin içlerini tamamen yaglayip içlerine galeta tozu serpin. Sufle
harcini agiz hizalarina kadar doldurup iyice kabarip renk alincaya kadar
hizli atesli firinda 15-20 dakika pisirip servis edin
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049