Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:46   #8
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Erikli Poğaça (Fransa)

MALZEMELER
4 su bardagi un
1 paket hazir Instant maya
1 çay bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 çay kasigi tarçin
1 yumurta
50 g margarin
1,5 çay bardagi ilik süt
Içi için:
1 yumurta aki,
Yarim çay bardagi toz seker,
12 adet mürdüm erigi
Üzeri için: 1 yumurta sarisi, 1 yemek kasigi süt

YAPILIŞ TARİFİ
Mayayi unun üzerine döküp karistirin. Toz seker, sekerli vanilin, tarçin,
yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yogurun. Üzerini kapatip 35-40
dakika dinlendirin.
Içi için: Yumurta akini sekerle karistirin. Içine erikleri ince
dilimleyip karistirin. Hamuru 1 cm kalinliginda açin. Üzerine erikli karisimi
yayin. Rulo seklinde sarin. 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm
ölçülerindeki tepsiye yan yatirarak aralikli siralayin. Yumurta sarisini sütle
çirpin ve üzerine sürün. 15 dakika dinlendirip önceden isitilmis 180
dereceli firinda 25-30 dakika pisirin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049