Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 12:51   #119
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Karnabahar Ograten (Fransa)

MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 kavanoz garnitür
200 gr. kusbasi dogranmis tavuk eti
3 çorba kasigi margarin ya da tereyagi
3 çorba kasigi un
1,5 su bardagi süt
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Karnabaharlari çiçek çiçek ayirarak az tuzlu suda haslayin. Tavuk etlerini
de haslayin. Margarin ya da tereyagini bir kapta eritin. Unu azar azar ilave
ederek pembelesinceye kadar kavurun. Sütü de azar azar ilave edin.
Koyulasincaya kadar pisirin. Biraz soguyunca yumurtalari kirin ve iyice
karistirin. Içine tuz ve1/2 su bardagi kasar peyniri rendesini ilave edin ve
karistirin. Firin kabina besamel sosun birazini dökün. Üzerine
karnabaharlari dizin. 1 kavanoz garnitür ve tavuk etlerini de ilave edin.
Kalan besamel sosu tamamen üzerini kapatacak sekilde yayin. Kalan 1 su
bardagi kasar peyniri rendesini üzerine serpistirin. Daha önceden orta
hararette isitmis oldugunuz firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
Yemeginizi servise hazirdir.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049