Enginarlı Salata (Fransız)
MALZEMELER
4 adet enginar
Içi için:
4 adet haslanmis yumurta
3 çorba kasigi sirke
5 adet salata yapragi
1 kutu krem peynir
YAPILIŞ TARİFİ
Enginarlarin dis kabuklarini soyun. Ters çevirip içlerindeki mor renkli
yapraklari ve tüyleri temizleyin. Yapraklarin bir bölümünü süsleme için
ayirin.
Enginarlari yarim limonla ovun. Tuzlu kaynar suda yarim saat haslayin.
Karidesleri sirkeli suda haslayip, kabuklarini soyun.
Sosu için krem peynir, kisnis, ince kiyilm haslanmis yumurta ve ince
kiyilmis salata yapraklarini karistirin.
enginarlarin üzerine hazirladiginiz sosu
gezdirin Ince kiyilmis dereotu ve enginar yapraklariyla süsleyerek servis
yapin.
|