Pancarlı Patates Salatası (Fransa)
Malzemeler:
6 orta boy patates
3 bas taze sogan
1 demet maydanoz
6 bas pancar
8 corba kasigi zeytinyagi
4 corba kasigi uzum sirkesi
1 kasik hardal
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapilisi:
1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir.
3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir.
4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur.
5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir.
|