Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:10   #123
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Portakallı Pasta (Fransa)

MALZEMELER
250 gr. un
150 gr. seker
4 yumurta
1/2 bardaktan biraz fazla ayçiçek yagi
1 paket tatli maya
1 portakal kabugu rendesi
pudra sekeri
Kremasi için:
4 portakalin suyu
3 yemek kasigi seker

YAPILIŞ TARİFİ
Hamurun tüm malzemelerini çirpin ve yuvarlak bir kaliba dökün. 180
derecede 30-40 dakika pisirin. Soguyunca ortadan keserek iki kata ayirin.
Diger yanda unu ve sekeri portakal suyuyla birlikte kisik ateste
karistirarak pisirin. Jölelesmemesi için sürekli karistirmalisiniz. Kremayi
pastanizin arasina ve üzerine sürüp pudra sekeri ile süsleyin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049