Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:11   #128
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Çikolatalı Sufle (Fransa)

MALZEMELER
100 gr. bitter çikolata
70 gr. margarin
1 çorba kasigi pudra sekeri
3 çorba kasigi un
2 su bardagi süt
4 çorba kasigi tozseker
4 adet yumurta
1/2 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ
Sufle kalibini 10 gr. margarin ile yaglayip, pudra sekeri serpin. Bir
tencerede kalan 60 gr. margarini eritin, unu ekleyip hafif pembelesinceye
kadar kavurun. Sicak süt ve tozsekeri ilave edin. Sürekli karistirarak
kaynayincaya kadar pisirin. Kaynamaya basladiktan sonra 1 dakika daha
pisirip, altini kapatin. Hazirladiginiz kremayi arada bir karistirarak sogutun.
Yumurtanin aklarini sarilarindan ayirin. (Yumurta aklarinin içinde sarisinin
kalmamasina dikkat edin.) Çikolatayi rendeleyin. Soguyan kremaya
yumurta sarilarini tek tek yedirin. Çikolata ve vanilyayi ekleyip karistirin.
Baska bir kasede yumurta aklarini bir fiske tuzla kar haline gelinceye
kadar çirpin. Çikolatali kremayi yumurta aklarina ilave edin. (Krema ve
aklari karistirirken kesinlikle çirpmayin, sadece alt üst edin. Aksi halde
sufleniz kabarmaz.) Karisimi yaglanmis kaliba dökün. Kalibi firin tepsisine
koyun. 200 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin. Firinin isisini 160
dereceye indirip 15 dakika daha pisirin. Pisirme sirasinda firinin kapagini
açmayin. Sufle firindan çiktiktan sonra üzerine pudra sekeri serpip,
yaninda krema ile hemen servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049