Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:13   #138
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Patatesli Somon (Fransa)

MALZEMELER
2 iri boy patates (1/2 cm. kalinliginda halkalar halinde kesilmis)
8 çorba kasigi tereyagi (120 gr.)
1/2 kg. somon file (halka kestiginiz patateslere uygun sekilde 2 1/2 cm.
kalinliginda kesilmis)
4 dis sarmisak
1/2 su bardagi rende kasar peyniri (100 gr.)
4 çorba kasigi dereotu
Tuz, taze ögütülmüs karabiber
1/3 su bardagi krema (100 ml.)
3 çorba kasigi maydanoz ve 2 çorba kasigi dereotu
2 dilim beyaz tost ekmegi (ekmek kizartma makinesinde kizartilmis)

YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 °C`de isitin. Patates halkalarini fritözünüzde hafif renk
degistirinceye kadar (170 °C`de 2 dk.) kizartin. Kagit havluyla yagini alin.
Firin tepsisini tereyaginin yarisi ile yaglayin. Tepsiye önce kizarmis patates
dilimlerini, sonra parça kesilmis somon dilimlerini dizin. Üstüne kremanin
yarisini ve dereotunu ekleyin. Tekrar patates dilimlerini dizin. Kalan
tereyagini, patates dilimlerinin üstüne findik büyüklügünde parçalar
halinde koyun. Tepsiyi folyoyla kapatip 15 dk. kadar firinda pisirin. Bu
arada tost ekmeklerini, ekmek kizartma makinesinde hafif pembelesinceye
kadar kizartin. Kizarmis ekmekleri, sarmisak, maydanoz, tuz ve biberle,
ekmekler çok küçük parçalar haline gelene kadar robotun ana haznesinde
ögütün. Tepsiyi firindan alip bu karisimi patateslerin üstüne dökün ve
üstünü kapatmadan 10-15 dk. kadar, kitir olana dek pisirin. Firindan
çikmadan birkaç dakika önce kalan kremayi ve kasar peynirini üstüne
dökün. Kasar peynirleri eriyene kadar firinda tutun.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049