Kırmızı Kafesli Rulo (Fransa)
MALZEMELER
1/2 kg bofile
4 adet yumurta
2 adet sosis
1 kg közlenmis kirmizi biber
2 adet sogan
1/2 demet maydanoz
4 yemek kasigi tereyagi
50 gr kasar peyniri rendesi
2 yemek kasigi dövülmüs ceviz
tuz, zeytinyagi
1 kg Yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileleri iyice döverek inceltin. Sogani rendeleyip suyunu sikin. Biraz
zeytinyagi ve tuzu karistirip etlerin her yerine sürün. 30 dakika bekletin.
Diger tarafta maydanozlari ince ince kiyin. Bir tavaya 1 tatli kasigi tereyagi
ve 1 yemek kasigi zeytinyagi koyun. Maydonozun 1/4’ünü tavaya
atin ve biraz kavurun. 1 adet yumurta ve bir tutam tuzu çirpin. Tavaya
çirpilmis yumurtayi koyup karistirin ve bir tarafi pistikten sonra alt üst
ederek ince bir omlet pisirin. Ayni sekilde 3 omlet daha hazirlayin.
Sosisleri 1 yemek kasigi tereyagi ve 2 yemek kasigi zeytinyagi karisiminda
kizartip bir tabaga alin. Ayni yagda, közlenmis, temizlenmis kirmizi
biberleri soteleyin. Etleri alüminyum folyo üstüne yan yana bir dikdörtgen
olusturacak sekilde yayin. Üstüne omletleri yerlestirin. Omletlerin üstüne
de kirmizi biber, kasar peyniri rendesi ve dövülmüs cevizi serpin.
Alüminyum folyoya sararak önceden isitilmis 180 derecedeki firinda 30
dakika pisirin. Folyoyu açarak 10 dakika daha kizartin. Pistirkten sonra
ruloyu servis tabagina alin. Serit halinde kestiginiz közlenmis kirmizi
biberlerle kafes yapin. Yaninda yogurt ve dereotu ile servis yapin.
|