Etli Fondü (Fransa)
MALZEMELER
1 kg. bonfile (kusbasi dogranmis)
Domates sosu için:
1 çorba kasigi zeytinyagi (15 ml.)
2 orta boy ince kiyilmis sogan
1 dis dövülmüs sarmisak
3 orta boy, küp dogranmis taze domates (veya 1 kutu konserve
dogranmis domates)
2 çorba kasigi salça
Tuz, karabiber
Hardal sosu için:
1 çorba kasigi hardal
2/3 su bardagi yogurt (165 gr.)
3 çorba kasigi mayonez
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Domates sosu yapilisi Sarmisak ve sogani zeytinyaginda sote edin.
Dogranmis domates, salça, tuz ve biber ilave ederek, dometesler suyunu
çekip, sos koyulasana kadar (20 dk.) orta ateste pisirin. Atesten alip
maydanozu serpin. Sicak veya soguk servis yapin. Hardal sosu yapilisi
Tüm malzemeyi bir kasenin içine koyup aaaal kasikla iyice karistirin.
Fondü etleri: Kusbasi dogranmis bonfileleri teker teker fondü sislerine
takin, arzu ettiginiz piskinlikte kizartin. Yukarida hazirlamis oldugunuz
soslar ve taze sebzelerle servis yapin.
|