Domi Glas Sosu (Fransa)
MALZEMELER
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2 maydanoz kökü
½ çay kasigi tane karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigi silme tuz
10 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun.
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin. Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin.
|