Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:14   #4
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Domi Glas Sosu (Fransa)

MALZEMELER
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2 maydanoz kökü
½ çay kasigi tane karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigi silme tuz
10 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun.
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin. Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049