Enginarlı Deniz Mahsülleri (Fransa)
MALZEMELER
4 Iri Enginar
2 Limon
1 Sogan
1 Çay Kasigi Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yapragi
2 Defne Yapragi
150 gr Somon Baligi Filetosu
100 gr Dil Baligi Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Su Bardagi Kasar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin.
Kalamarlari dilimleyin.
limonlu suda haslayin. Haslanan baliklari iyice süzün.
Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin. Kalamari
ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. Dogranmis olan dil ve levregi
ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar
karistirarak pisirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonra
ocaktan alin.
Enginarlari limonlu suda haslayin. tepsiye alin. Üzerine sotelenmis baliklari
dagitin.haslanmis lahanalarla sarin. Üzerine kasar peyniri serperek 200
derece firinda 8- 10 dakika pisirin.
Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta
kisimlarina dizin. Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200
derece firinda 4 dakika pisirin.
Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu
dökün ve servis yapin
|