Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:17   #4
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Aioli Soslu Uskumru (Fransa)

MALZEMELER
1 1/2 su bardagi mayonez
2 dis sarmisak dövülmüs
2/5 su bardagi zeytinyagi
5 orta boy uskumru
1/2 çay kasigi tuz
1 su bardagi un
2 çorba kasigi margarin
1 limon (süsleme için)

YAPILIŞ TARİFİ
Izgarayi yakip, zeytinyagi ile iyice yaglayin.
Önce aioli sosu hazirlayin. Bunun için dövülmüs sarimsakla mayonezi bir
telle iyi karistirin. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya baslarken
karistima kabina yumurta sarisi, hardal, sirke koydugunuzda dövülmüs
sarmisagi da ilave edin. Sonra tipki mayonez yapilir gibi zeytinyagini bir
sicim gibi akitarak bu malzemeye yedirin.
Baliklari temizleyip, kani tamamen gidinceye kadar yikadiktan sonra
süzülmeye birakin. Unu, baliklari alacak büyüklükte bir kaba eleyin.
Baliklarin her iki yanini hafifçe tuzlayin. Yine her iki yanini una bulayip,
silkeleyerek fazla unlarini atin.
Unlanmis baliklari izgaranin üzerine yerlestirin. Üzerlerine kalan
zeytinyagini arasira bir firça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanini da
renk alincaya kadar yaklasik 6-7 dakika pisirin.
Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmis uskumrular üzerine eritilmis
margarini bir firça ile sürün. Uskumrulari dilerseniz limon, maydanozla
süsleyip, yaninda aioli sosla, sicak olarak servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049