Sosisli Patates Sufle (Fransa)
MALZEMELER
1 kg patates
1 kutu krema
1 su bardagi rende kasar peyniri
5 adet sosis
1 çay kasigi muskat rendesi
tuzot
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
6 adet milföy hamuru
1 yumurta
5-6 dis sarmisak
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haslayip süzün. Soyduktan sonra rendeleyin. Sosisleri ince ince
kiyin. Patateslere krema ve rendelenmis kasar peynirinin yarisini katip tuz
ve muskat rendesini katin. Küçük firin kaplarina paylastirin. Üzerine kalan
peyniri serpistirin. Kirmizi pul biber serpip firina verin. Sarmisaklari ezip
yumurta ve tuzla iyice çirpin. Milföy hamurunun üzerine sürüp diger
hamuru üzerine kapatin. 1 cm kalinliginda çubuklar kesip burgu seklinde
büküp firin tepsisine yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda kizartip patates
sufle ile servis yapin.
|