Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:20   #171
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Elmalı Pasta (Fransa)

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
4 su bardagi un
1 su bardagi dövülmüs findik
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagi sivi yag
3 tane dilimlenmis elma
Tarçin
Sosunun malzemesi
2 su bardagi süt
1 kasik un
2 kasik seker
1 kasik nisasta
3 kasik kakao

YAPILIŞ TARİFİ
Önce hamur kabina yumurtalari kirip seker ilave ederek çirpin. Seker
eriyince yogurt ve yag ilave edip findik, un ve kabartma tozunu içine
koyun.
Yuvarlak kek kabini yaglayin, dilimlenen elmalari içine dizerek üzerine
tarçin serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sicak firinda 170
derecede pisirin.
Pisen hamuru 30 dakika sogutup servis tabagina ters çevirin. Üzerine sos
koyarak servise hazir hale getirin.
Sosunun hazirlanisi:
2 bardak su veya süte un, seker, kakao koyup iyice karistirarak atese
koyun ve karistirarak pisirin. Sicakken içine margarini koyup eritin. Ilik
hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine findik ve tarçin serpin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049