Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:21   #174
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Bögürtlenli ve Labne Peynirli Pasta (Fransa)

MALZEMELER
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Bögürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Bögürtlen Surubu
Ikiye Bölünmüs Hazir Pandispanya

YAPILIŞ TARİFİ
Jelatini sicak suyun içine koyun. Kasik yardimiyle karistirip eritin. Yarim
limon suyunu jelatinle karistirin.
Bögürtlenlerin 250 gramini mikserde püre haline getirin. Bögürtlen
püresini labne peyniri ve toz sekerle karistirin. Erittiginiz jelatini de bu
karisima ekleyin. Sütün içine surubunu koyup karistirin.
Pandispanyayi bögürtlen suruplu ve likörlü süt ile islatin. Pandispanyalarin
arasina bögürtlen püreli krem peyniri yayin. Pastayi bu sekilde 3 saat
buzdolabinda bekletin. Kremasi donmus pastanin üzerine kalan
bögürtlenleri siralayin. Üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049