Ispanak Suflesi (Fransa)
MALZEMELER
1 kg Ispanak
1 bas sogan
2 yemek kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 yemek kasigi un
2 su bardagi süt
Yarim yemek kasigi muskat (Hindistan cevizi rendesi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon
YAPILIŞ TARİFİ
Iki yemek kasigi yagi eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye
kadar kavurun. Içerisine süt ilave edin. Karistirma teliyle koyu muhallebi
kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin. Üzerine tuz ve karabiber
ilave edin.
lspanaklari iyice yikayip irice dograyin. Bir kapta sogani sivi yag ile hafifçe
kavurun. Içerisine ispanaklari ekleyip atesi kisin ve ispanaklar
yumusayincaya kadar pisirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.
Yapmis oldugunuz unlu karisimi içerisine ekleyin. Içerisine jambonu irice
dograyip kasar peyniri rendesi ilave ederek karistirin. Hindistan cevizi
rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayi çirpin. Tek tek yedirerek
yapmis oldugunuz karisima ilave edin.
Tüm karisimi yaglanmis borcama bosaltin. Içerisine su konmus tepsiye
koyarak l80 derecede isitilmis firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin.
|