Deniz Ürünleri Salatası (Fransız)
MALZEMELER
1 kutu 160 gramlik Ton baligi
3 yaprak marul ½ adet kuru sogan
1 yaprak kirmizi lahana
1 adet iri kirmizi turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyagi (sizma)
YAPILIŞ TARİFİ
Marul yapraklarini iyice yikadiktan sonra enine seritler halinde dograyip
derince bir kaba (salata kabina) alin. Kirmizi lahanayi da, önce yapraklari
boyuna ikiye bölüp ayni sekilde dograyin ve kaba ilave edin. Turpu
rendeleyin ve kaba ekleyin. Sogani yarim daire halkalar halinde dograyin.
Bir kaba alip üzerine bol tuz serpin ve yugurun. Sonra yikayip salataya
ilave edin. Ton baligininin yagini süzün ve küçük parçalara bölün.
ton baligini salataya ilave edin. Salataya limon
suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip iyice karistirin.
|