Soğanlı Dana Boeuf Miriton (Fransız)
MALZEMELER
1,5 kg. Kemiksiz Dana Eti (kol veya but)
2 çokba kasgi un
1 kg. sogan
4-5 yemek kasigi sivi yag
1/2 su bardagi sirke
1,5 su bardagi et suyu
4-5 adet küçük salatalik tursusu
YAPILIŞ TARİFİ
Yagi tencerede kizdirin. Incecik kiydiginiz soganlari pembelestirmeden
seffaf bir hal alana dek çok kisik ateste 30 dk. pisirin. Üzerine unu serpip
karistirin. 1 dk. sonra sirke ve et suyunu ekleyip yaklasik 15 dk.
ateste birakin. Haslayip dilim dilim dogradiginiz eti tencereye ilave edip
kapagi kapatin. Atesin altini kisarak 10 dk. daha pisirin. Tuzunu ve
karabiberini ekin. Salatalik tursularini halka halka dograyip içine karistirin
ve sicak servis yapin.
|