Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 13:35   #194
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Mantar Soslu Hindi (Fransız)

MALZEMELER
4 hindi baget
10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates
2 sogan
2 çorba kasigi siviyag
yarim su bardagi su
tuz, karabiber
Marinat Için:
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi hardal
1 çay kasigi karabiber, pulbiber
4-5 dis sarimsak

YAPILIŞ TARİFİ
Marinati hazilamak için sarimsaklari soyup ezin. Zeytinyagi, sarimsak,
kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karistirin. Hindi
butlarini karisimin içine yerlestirip yarim saat marine edin. Mantarlari iyice
yikayip kurulayin ve ince ince dilimleyin. soganlari kiyin, sivribiberleri
temizleyip dograyin. Domatesleri soyup küp küp dogayin. Siviyagi tavada
kizdirin. Sogani ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip
kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarlari ve suyu ilave edip kapagi
kapali olarak pisirin. Hindi bagetleri marinattan çikarip izgarada iki tarafli
kizartin. Servis tabagina alip mantarli sos esliginde servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049