Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 14:14   #1
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Temel pizza hamuru (İtalya)

1/2 tatlı kaşığı şekeri, ufalanmış 20 gr. yaş mayayı ve 150 ml. ılık suyu, şeker ve maya eriyinceye kadar karıştırın. 250 gr. unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırın. 40 ml. yağı ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru unlu aaagahta kısa bir süre yoğurun ve bir kaba alın. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 30 dakika dinlendirin. Hamuru dinlendirdikten sonra tekrar unlu aaagahta yoğurup, tariflerdeki önerilen şekilde hazırlayın. Yaş maya yerine 1/2 paket kuru mayayı, un, şeker ve tuz ile karıştırıp, tarifteki gibi hazırlayabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049